Lehet a Veszprémi àllatkertbe kutyust vinni? (nem egészségügyi okból tartott kutya. Nem találok a honlapon erre vonatkozó részt)
13-as jól mondja, 20 magyar kutyatartóból 1 lenne alkalmas arra, hogy a kutyájával kulturáltan látogasson meg egy állatkertet.
Úgyhogy igen, még eléggé kevés helyen fogadják a kutyás vendégeket, sőt sok helyen 10 kg-os hátár is van a szálláshelyeken (wtf, akkor most kutyabarát vagy sem...), de ennek nem csak az az oka, hogy a szolgáltatók elzárkóznak, hanem inkább védekeznek.
Én séták alkalmával feladatozok is a kutyámmal. Egyrészt élvezi, másrészt fontos számomra, hogy jól nevelt kutya legyen, tudjam kontrollálni, és ne okozzon balesetet, másrészt ha megmakacsolja magát, és nem akar arra menni, amerre én, akkor feladatozással ki tudom zökkenteni.
Tanulom vele azt is, hogy mielőtt átmegyünk az úton, megállunk a járda szélén, leül, és vár, amíg azt nem mondom, hogy mehet, és akkor indulunk. Ha jönnek autók, akkor elengedjük őket.
Ma reggel egy nénike a kutyájával jött a másik oldalról, épphogy csak körülnézett. A kutyusa szalad oda az enyémhez, aki ül és vár a parancsomra, erre a nénike kérdés nélkül körbeugráltatja a kutyáját az enyém körül, aki persze kizökkent így a feladatból. Nem volt kedvem elrontani egy reggeli veszekedéssel az egész napomat, de nem értem az ilyen viselkedést. Ha egy rigolyás agresszív kutyához engedi oda így, az ő kutyája húzza a rövidebbet, ha összekapnak, ráadásul az út szélén, ahol autók közlekednek, még balesetveszélyes is.
Ha ismerős jön szembe ugyanígy, aki már tudja, hogy mi ilyenkor tanulunk, megkérdezi, hogy feladatban vagyunk-e, és ha igen, akkor nem engedi oda a kutyáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!