Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet a Veszprémi àllatkertbe...

Lehet a Veszprémi àllatkertbe kutyust vinni? (nem egészségügyi okból tartott kutya. Nem találok a honlapon erre vonatkozó részt)

Figyelt kérdés
2020. jún. 30. 10:49
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%
Ugyan én még csak a fővárosiban voltam de oda nem lehet bevinni. Lehetséges hogy felzaklatnák egymást a többi állattal és nem tudni ki hogy reagálna.
2020. jún. 30. 12:16
 12/27 A kérdező kommentje:
Igen tudom, hogy Ausztria màr megugrotta ezt a dolgot. :/ sajnos itt mèg van mit fejleszteni ilyen téren.
2020. jún. 30. 12:20
 13/27 anonim ***** válasza:
88%
Azért Ausztriában teljesen más állattartási kultúra van. Még az kéne, hogy a panelszökevények gyerekpótlék Fifikékkel, akik a háztömböt nem tudják kulturáltan megkerülni, még beszabaduljanak az állatkertekbe is.
2020. jún. 30. 13:06
 14/27 A kérdező kommentje:
Mindig van miért mutogatni a másikra. Megoldani kellene, nem mutogatni, meg hárítani, hogy ez ezért nem, az azért nem, ott más....stb. Ezzel senki nem lesz előrébb, főleg nem ilyen stílusban. Sokminden ok okozat, de tudom, hogy ez nem a megoldások országa, hanem a probléma generálásé és hárításé, felelősség áttolásé... stb.
2020. jún. 30. 13:12
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
13-assal egyet kell értenem. Nekem van kutyám, és nagyon odafigyelek a nevelésére (mentett), de nagyon sok kutyatartó nem így áll hozzá, még a kutyaiskolások között is vannak problémás gazdik, pont elég, hogy az utcán gondot okoznak, nem hiányoznak az állatkertből.
2020. jún. 30. 13:12
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

13-as jól mondja, 20 magyar kutyatartóból 1 lenne alkalmas arra, hogy a kutyájával kulturáltan látogasson meg egy állatkertet.

Úgyhogy igen, még eléggé kevés helyen fogadják a kutyás vendégeket, sőt sok helyen 10 kg-os hátár is van a szálláshelyeken (wtf, akkor most kutyabarát vagy sem...), de ennek nem csak az az oka, hogy a szolgáltatók elzárkóznak, hanem inkább védekeznek.

2020. jún. 30. 13:13
 17/27 A kérdező kommentje:
Ha közös érdek lenne, meg lehetne oldani. Enyém is iskolázott, jól nevelt mentett kutyus, kimondottan odafigyelek rá és tudatosan nevelem. De ha már itt tartunk, több viselkedni nem tudó gyereket látok az állatkertekben is, akik konkrétan zaklatják az àllatokat, dörömbölne, ordítanak (ugye volt az az eset is mikor el kellett zárni egy időre ezek miatt a gorilla családot is egy időre a látogatók elől) A kutyák ezek közül egyiket sem csinálják. Lehetne a szűrő a nevelés pl, aki nem tud viselkedni, ki kell tenni és ennyi. Azzal egyetértek, h megzavarhatja az állatokat, mert végülis ő is az.
2020. jún. 30. 13:17
 18/27 anonim ***** válasza:

Én séták alkalmával feladatozok is a kutyámmal. Egyrészt élvezi, másrészt fontos számomra, hogy jól nevelt kutya legyen, tudjam kontrollálni, és ne okozzon balesetet, másrészt ha megmakacsolja magát, és nem akar arra menni, amerre én, akkor feladatozással ki tudom zökkenteni.

Tanulom vele azt is, hogy mielőtt átmegyünk az úton, megállunk a járda szélén, leül, és vár, amíg azt nem mondom, hogy mehet, és akkor indulunk. Ha jönnek autók, akkor elengedjük őket.

Ma reggel egy nénike a kutyájával jött a másik oldalról, épphogy csak körülnézett. A kutyusa szalad oda az enyémhez, aki ül és vár a parancsomra, erre a nénike kérdés nélkül körbeugráltatja a kutyáját az enyém körül, aki persze kizökkent így a feladatból. Nem volt kedvem elrontani egy reggeli veszekedéssel az egész napomat, de nem értem az ilyen viselkedést. Ha egy rigolyás agresszív kutyához engedi oda így, az ő kutyája húzza a rövidebbet, ha összekapnak, ráadásul az út szélén, ahol autók közlekednek, még balesetveszélyes is.

Ha ismerős jön szembe ugyanígy, aki már tudja, hogy mi ilyenkor tanulunk, megkérdezi, hogy feladatban vagyunk-e, és ha igen, akkor nem engedi oda a kutyáját.

2020. jún. 30. 13:19
 19/27 anonim ***** válasza:
73%
18-as válaszomban benne is van, miért nem lenne mindenki alkalmas, hogy a kutyájával menjen állatkertbe. Ha ennyire cseszik valaki másokra kutyasétáltatás közben, mint az az idős nő, aki csak úgy odaengedte ismeretlenül a kutyáját, az állatkertben sem lenne képes kulturáltan viselkedni a kutyájával, ha kutyástól beengednék.
2020. jún. 30. 13:22
 20/27 anonim ***** válasza:
"Azzal egyetértek, h megzavarhatja az állatokat, mert végülis ő is az." - Nem azért, mert a kutya állat, hanem azért, mert a kutyában van vadászösztön, és a vadászkutyákban (tacskó, vizsla, kopók, terrierek...) még erős is.
2020. jún. 30. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!