Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehetett a baja?

Mi lehetett a baja?

Figyelt kérdés

Már majdnem 2 éve meghalt a kutyusom, viszont nem tudom mi lehetett az oka pontosan

A kertben találtam meg ahol egy idegen kutyával volt összeragadva (a kutyusom nőstény volt, sose volt kölyke, szóval szűz volt) az idegen kutáyról tudni hogy mindenhova összejárkált, nagy fűben vándorol (uncsim kutyája volt, mindig ellógott és összevissza vándorolt mint emlitettem) ezután az esemény után még semmi változás nem volt, a kutyus vidám volt mint mindig, és követett minket ugrált ahogy eddig, viszont kb 3 nap múlva már nem mozgott sokat, inkább vonszolta magát, sejtettem valami nem oké, de a szüleim csak legyintettek, kb ezután 2 nappal már követni se követett, inni-enni se már olyan sokat/gyakran, féltem, mikor lefeküdt kaja után amit már csak erőltetett, láttam hogy fel van puffadva, orvost sajnos nem tudtunk hivni anyagiak miatt, és egy ezután hajnalban meghalt, hallotamm félálomban egy vonyítást nyöszörgést, és elhalkult.

Mi lehetett nagy valószínűséggel a oka? a babéziárol hallotam viszont ott súlycsökkenésről írt, az én kutyusom pedig felpuffadt

2020. jún. 25. 16:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy biztos, nem babézia volt.
2020. jún. 25. 17:56
 2/15 anonim válasza:
100%
Nem evett valami olyat amit nem kellet volna ?
2020. jún. 25. 17:58
 3/15 A kérdező kommentje:
nem hiszem, mint említettem a másik kutyával való öm közösülés után volt ilyen kellett kb 2 nap míg a első tünet megjelent onnantól lett rosszabb
2020. jún. 25. 18:09
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Gyomorcsavarodás, méhgyulladás például. A felpuffadás gyomorcsavarodásra utal, ami műthető, ha azonnal orvoshoz kerül.

Pénz híján kérlek ne tartsatok állatot :(

2020. jún. 25. 18:39
 5/15 A kérdező kommentje:
vele nőttem fel, sose gondoltuk hogy így fogja végezni, mindig elvolt kerítve minden nehogy kiszökjön vagy bármi, egyszer csak a vizsla kutya bekerült és megtörtént, az a kutya mindenhol járt már, kitudja mit összeszedett, és a kutyám a közösülés után lett ilyen, nem volt már fiatal, de nagyon hiperaktív lehetett 15/16 évet velem élt, együtt nőttünk fel, egészséges jó bőrben volt a kutya így nem panaszkodhattunk, viszont állatorvosra sajnos nem tellett akkor mikor ez történt, kb 1 hét alatt végzett a kutyával az a valami, mindez a közösülés után, mai napig nem tudom felfogni hogy megtörtént
2020. jún. 25. 18:48
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Tippem: fertőzés .

Azért egy 15-16 éves kutya már igencsak nem való fedezésre.

Ilyen idős kutyát simán elvihetett egy méhfertőzés.

2020. jún. 25. 18:54
 7/15 anonim ***** válasza:
63%
Penz hianyaban hagytatok kiszenvedni a kutyat? Hozzatok is majd igy jojjon segitseg ha szuksegetek lesz ra!
2020. jún. 25. 21:04
 8/15 anonim ***** válasza:
38%
"Mi lehetett a baja?" ... az, hogy ti voltatok a gazdai.
2020. jún. 25. 21:05
 9/15 A kérdező kommentje:

Utolsó kettőnek: Na titeket biztosan hagynálak szenvedni az biztos

Többinek, köszönöm a válaszokat, hiányzik még mindig a kutyusom, nehéz elengednem még 2 év után is

2020. jún. 25. 21:15
 10/15 anonim ***** válasza:
68%
Tudom kerdezo, hogy ez nem a te hibad, abszolut a szuleid felelossege, hiszen gyerek voltal/vagy, toluk jon a penz. De annyira elegem van mar ebbol, hogy ilyen felelotlenek az allattartok :((( osszeszorul a szivem, amikor ilyeneket olvasok. Kerlek ne tartsatok allatot addig, amig anyagilag nem fer bele. Kerlek!
2020. jún. 25. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!