Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A sarplaninai juhászkutya...

A sarplaninai juhászkutya nyugodt fajta?

Figyelt kérdés
Nemsokára 1éves lesz a kutyánk és a tacsi kutyákat folyamatosan bántja. Ha meg rászolunk vagy kicsit ráütünk az orrára, hogy ezt ne csinálja akkor morog ránk. Félünk, hogy idősebb korában nekünk fog jönni. Persze éreztetjük vele, hogy ki is az úr a háznál

2020. jún. 24. 22:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha morog rátok akkor valamit nagyon elcsesztek és igen, később veszélyes lehet. Ideje elkezdeni nevelni.
2020. jún. 24. 23:20
 2/3 anonim válasza:
100%
Szia! Nekem van egy 3éves kan és nagyon,békés és kiegyensúlyozott természetű. Elég nehéz kihozni a sodrából.Ha kiskora óta megfelelően van nevelve és hozzá van szoktatva a család más háziállatához akkor nem szokása neki piszkálni a másikat(ha nincsen neki megtanitva ez akkorigendomináns kutya fajta
2020. jún. 25. 00:48
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha rendesen következetesen nevelve van és össze van szoktatva más kutyákkal, emberekkel akkor egy nagyon stabil, kiegyensúlyozott kutya. Nagyon domináns viszont, főleg a kanok, nagyon határozottan meg kell tanítani neki, hogy hol a helye és ez alatt nem az orrára koppintgatást értem. Ha nem boldogultok vele akkor keressetek fel egy trénert aki még most helyreteszi ugyanis később ez csak rosszabbodhat és láttam olyan Sarplaninait akit nem mertek kiengedi a kenneljéből kb soha mert acsarkodott még a saját gazdáira is.

A mi Sarplaninai szukánk a világ legbékésebb kutyája volt, a gyerekek kutyagolhattak rajta, a táljában kotorhattak amíg evett, bármilyen idegent azonnal elfogadott ha látta rajtunk, hogy fogadjuk, kutyákkal barátságos volt stb de ehhez meg kellett vele vívni a harcainkat fiatalkorában.

2020. jún. 27. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!