Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sarplaninai juhászkutya vagy...

Sarplaninai juhászkutya vagy Kaukázusi?

Figyelt kérdés

Egy 25 éves lánynak melyik kutya az ideálisabb? Melyik a szelídebb? A kauról tudom hogy jóval nagyobb így gondolom nehezebben bírkóznék meg vele.

Fontos információk lehetnek: -eddig berni pásztorom és pulim volt.

-Kb. 80 kiló körül vagyok tehát nem fúj el a szél :D

Nagyjából 1-2 év múlva lesz aktuális a dolog, ha kertes házba költözöm. Minden tanácsot szívesen fogadok. (Pl. Nevelésükhöz, mekkora kerítés kell nekik stb?)

Válaszokat előre is köszönöm! :)

2020. febr. 29. 13:19
 1/7 A kérdező kommentje:

Aki ért a kutyákhoz olyan írjon.

Nem nektek akarok megfelelni, hanem kíváncsi vagyok melyik fajta az ami inkább hozzám illik. Egy 50 kilós vasággyal együtt típusú páwa gyereket simán elhúzná mindkettő sétáltatáskor, ha nincs jól nevelve a kutyus.

Ui: Ha tudtok jó tenyésztőket ajánlani azt szívesen fogadnám :)

2020. febr. 29. 17:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Az előző kommentemet ne vegye senki magára, szerencsére eltávolították az első két választ, amire ezt írtam :)
2020. márc. 1. 00:07
 3/7 anonim ***** válasza:
59%
Nyuszifül ha 100 kilós vagy akkor is elhúz a kutya, ha nincs nevelve, ha meg van, akkor 50 kilósan is vezetheted . Emiatt nem kell 80 kilósnak lenned. Miért nem jó neked egy németjuhász, mint másnak?
2020. márc. 1. 05:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Először is nem vagyok nyuszifül, másodszor meg ha nem a kérdésre válaszolsz inkább kapcsolj az x-re, köszike :)
2020. márc. 1. 08:14
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

Hasonló habitusúak, egyik sem az a szelíd típus. Terület-és vagyonvédelemre valók.

Az mindegy, hány kg vagy, nem erőból kell tartani egy kutyát sem.

Nagy telek, terület kell nekik, amit szabadon be tudnak járni. Fontos a kölyökkori szocializáció és a határozott nevelés.

2020. márc. 1. 12:00
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm :) igen, én egyelőre csak kauval találkoztam élőben unokatestvéreméknél, azt csak erősíteni tudom, hogy nem a legszelídebb, de akiket ismer azokkal nagyon jámbor.

Sarplaninac-al viszont nem találkoztam ezért is érdekel, hogy milyen különbségek vannak köztük jellemben :)

2020. márc. 1. 12:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Amúgy igen azóta én is beláttam hogy teljesen feleslegesen írtam testsúlyt, eszem ágában sincs fizikai erővel hatni ilyen csodás állatokra :)
2020. márc. 1. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!