Hogyan vegyem rá a szüleimet arra hogy a kutyus/cicus bent lehessen a házban?
20 as csak ironikusan viccelt, :) de sokan nem értik az ilyet.
Végszónak csak annyit, hogy tedd fel a kérdést magadnak, miért akarsz kutyát? Ha csak "társ" pótléknak kell akkor inkább ne, nem ez a módja -pláne fiatalon- hogy megold ezt az űrt az életedben.
Vannak barátaid/pasid, közösség ahova jársz? Dolgozol, tanulsz?
Egy kutya felelősséggel jár, kb mint ha egy gyereked lenne, egy mudi meg még ráadásul klasszikus munka kutya is, az élteti ha (számára) értelmes dolgot tehet.
Édes isten... 21 század... Megérettünk a pusztulásra...
A kutyának kint a helye. Ez nem egy negyed kilós zsebkutya, nagyon jól el van kint. Attól ugxanúgy tud ragaszkodni hozzád, ha nem vagy vele sülve-főve. Az én kutyáim is mind kinti kutyák és nagyon jól megvannak. Kellő figyelem és törődés mellett ugyanazt nyújtod neli mint egy bent lakó kisgyereknek.
Viszont a macska... Az aztán tényleg nem való házba még annyira sem. A cicák nagyon jól el vannak kint, van mozgásterük, élik az életüket. Minek eröltetnéd be a házba? Ráadásul mindent megtölt szőrrel, akár a kutya. Szeretni kint is lehet, sőt. Nekem is van macskám, kint elvan magának. Van egy kis helye ami az övé, ott alszik (a fészer mellett) és nap közben csatangol a ház körül. Őszintén szólva én utálom a macskákat mindíg is hízelgőnek és alattomosnak tartottam. Ezt is azért fogadtam be, mert néhány hetes volt amikor télen kóborolt a hóban csontsoványan. Hozzá így valamilyen szinten kötődök, de ő is egy állat, megvan a maga helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!