Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan vegyem rá a szüleimet...

Hogyan vegyem rá a szüleimet arra hogy a kutyus/cicus bent lehessen a házban?

Figyelt kérdés
Jövő ősszel azaz kevesebb mint 1,5 év múlva kapok egy Mudi kiskutyát és a szüleim meg nem engedik hogy bent legyen. Mondtam hogy csak a szobámba és az udvaron lenne de úgy sem engedik. Azt mondják hogy a bátyámnak (aki nem is él velünk) szőralergiája van ami nem igaz mert ő mondta hogy csak a kutya nyálra alergiás. Nekem van egy kissebb fokú szőralergiám ami nem zavar max tüsszentek és kipirosodik a nyakam. Így is van tengerimalacom és nem is mondog jön elő az allergiám. A mudiról meg köztudott hogy rajong a gazdájáért és hogy nem lehet egész nap kint az udvaron. Tudnátok valamit amivel megpuhítanám őket? Ha csak anyát sikerül rábeszélni ő könnyen rábeszéli apát is.

2020. jún. 18. 09:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Szerintem sehogy nem fogod tudni meggyőzni a szüleidet.Az allergia elég ok ahhoz hogy ne engedjék meg,én sem tenném,bár most biztosan úgy tűnik hogy túl szigorúak,merevek de a te érdekeidet,egészségedet nézik.
2020. jún. 18. 11:07
 12/24 A kérdező kommentje:

1 tényleg nagyon ritkán jön elő az allergia és csak tüsszenteni szoktam vagy max folyik az orrom. A bőröm meg azért pirosodik ki mert néha viszket az allergia miatt én meg megszoktam vakarni.

2 a szobámat én takarítom és az idő nagyrészében kintlennék a kutyával az udvaron. (Kivéve ha télen nagyon hideg lesz)

2020. jún. 18. 11:27
 13/24 A kérdező kommentje:
Akkor bent lennék a kutyával
2020. jún. 18. 11:27
 14/24 anonim ***** válasza:
84%
Előző vagyok.Amit leírták tüneteként az épp elég.Valószínűleg többször előjönne szoros kontaktus kapcsán,itt a szobában tartott kutyára gondolok.Én sajnos a szüleiddel értek egyet.
2020. jún. 18. 11:33
 15/24 Mr.Q77 ***** válasza:
90%

Az hogy az idő nagy részében kint leszel a kutyával az értelmezhetetlen. Munka/tanulás/utazás/szórakozás stb ez napi átlag 10 óra mikor nem tudsz a kutyával lenni, akkor be lesz zárva a szobádba?

Ha a családod nem "kutyás" akkor megértem őket, ne is erőltesd. Én nem tudnám elképzelni pl.: hogy kutyát beengedjek a lakásba pláne egy Mudit ami kimondottan nem lakásba való.

2020. jún. 18. 11:40
 16/24 A kérdező kommentje:
Tanulás közben is kint lennék vele.
2020. jún. 18. 11:57
 17/24 A kérdező kommentje:
Illetve tök jó hogy itt azt mondják hogy a mudi nem lakásba való máshol meg azért csesztek le mert az udvarba akartam tartani ezért jött az ötlet hogy akkor a szobámba lenne
2020. jún. 18. 11:59
 18/24 VetDr ***** válasza:
100%

Nézd a kutya érdekeit is. Ő nem egy kistestű azért. Nem lenne neki jó, ha egy szobában járkálna a nap nagy részében. Gondolj rá is.

Nem lebeszélni akar itt téged senki. Csak megvilágítjuk Neked a reális oldalát a dolognak. Elhisszük, hogy nagyon szeretnél kutyát - nincs is ezzel semmi baj. De ha nem adottak a feltételek, szenvedni fog szegény. Meg lehet, hogy Te is. Ugye ezt nem akarod?

2020. jún. 18. 12:06
 19/24 anonim ***** válasza:
83%

Amúgy hány éves vagy?

Egyébként meg a szobád és az udvar között közvetlen a kapcsolat? Gondolom nem, és a kutyának egy folyosón vagy egy nappalin vagy előtéren át kell mennie. Innentől kezdve nem csak a szobád kellene takarítani hanem az útvonalát is.

Ha még suliba vagy és leszel 1,5 év múlva akkor addig kint lesz az udvaron? Nem jársz suli után sehova a kutya miatt? Mert reggel elmész, kiviszed az udvarra és este jössz haza. Akkor mi lesz?

Mert egész nap a kutya bent nem lehet. Mert szétkap mindent unalmába. Pléne mert a mudi egy aktív kutya amit le kell fárasztani.

2020. jún. 18. 12:36
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
Koltozz el videkrol. Varosban a lakasban tartjuk a kutyat alapbol.
2020. jún. 18. 16:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!