Hogyan tanítsam meg a kutyusomat arra, hogy ne menjen oda másokhoz, ha póráz nélkül sétáltatom?
Figyelt kérdés
Nyilván nem egy forgalmas utcában engedem el, hanem ott, ahol kb 1-2 ember megy el 5 perc alatt, viszont a kutyusom túl barátságos, és mivel staffi, így megindul boldogan egy ismeretlen ember felé, az megijed Tőle, és ilyenkor hiába szólok a kutyusomnak, mintha ott sem lennék. :D Ilyenkor már csak annyit tudok tenni az ügy érdekében, hogy oda kiáltok annak az ismeretlen valakinek, hogy “nyugi, nem harap!” Nem akarok olyan emberbe belebotlani, aki belerúgna a kutyámba vagy ilyesmi... Persze, ha már odamegy valakihez, akkor megadja a módját: feltartja a fejét, nyújtja a nyakát, mindenét, hogy simogassa meg az illető. Mire odaérek, hogy na akkor megszidom, már össze is haverkodott másokkal. Mondom, fasza... Másfél éves lesz, szóval ne egy kölyökkutyát képzeljetek el.2020. jún. 16. 00:02
11/55 anonim válasza:
En felkialtottam,amikor szaladt felem egy staffi: Meg egy cukorfalat! Es megsimogattam a kis dragat!
Nekem is staffim van. Szenvedelyesen rajongok ertuk azota,amiota az elsot megpillantottam. Olyan szepek es okosak.
Budapesten imadja a staffikat a nagy tobbseg.
Ugy nehez leszoktatni,h mindenhol imadjak es simogatjak 😂😂❤️
12/55 A kérdező kommentje:
Hú, de fáj Nektek, hogy valaki tanítja a kutyáját...
2020. jún. 16. 07:09
13/55 anonim válasza:
Neked az hogy behívni sem tudod a kutyád, az azt jelenti hogy tanítva van? Ez a legelemibb amit tudnia kéne! Mióta van nálad a kutya hogy MÁSFÉL ÉVESEN még ezt se tudja?
14/55 A kérdező kommentje:
Most kezdte el tanulni a póráz nélküliséget, és ha szólok Neki, visszajön, de ha valakit meglát, akkor alkalmi süket lesz.
2020. jún. 16. 07:23
15/55 anonim válasza:
Hát ez elég komoly baj, akkor is ha nem nagytestűről van szó. Amúgy tényleg ne sétáltasd póráz nélkül, sok ember retteg a kutyáktól . Van aki ok nélkül, van aki saját rossz tapasztalat nyomán. Éppen eleget látom itt Kecskeméten hogy a gazdik akkor is letojják hogy mit csinál a póráz nélküli kutyájuk, ha az ember akihez odament, egyértelműen retteg az állattól (és persze ilyenkor véletlenül sem a gazdi a hülye, hanem akit megfélemlített a kutya, ezt a felelőtlen gazdi szájából hallottam. ) A kutyád otthon, kerítés mögött, vagy a lakásban is engedetlen?
16/55 A kérdező kommentje:
15-ös, a kutyám nem engedetlen, egy szóval sem mondtam, hogy az. Mindig odajön hozzám, mindig figyel rám, 15 parancsot simán tud, ha nem többet, és kaja nélkül megcsinálja. Elmondom utoljára: CSAK AKKOR NEM FIGYEL RÁM, HA EL VAN ENGEDVE ÉS VALAKI JÖN VELÜNK SZEMBEN!
2020. jún. 16. 07:32
17/55 anonim válasza:
Na, ez azért már valami. Ismerőssel nem tudtok elhagyatottabb helyen gyakorolni? Már olyannal, akit te ismersz, de a kutya nem. Érdemes lenne bevonni valakit\valakiket aki biztosan nem fél a kutyáktól. Jobb ötletem nincs ha ilyen szinten nem figyel póráz nélkül. Lehet hogy egyszerűen szoknia kéne a szituációt, hogy akkor is figyeljen rád ha nincs póráz.
18/55 A kérdező kommentje:
Sajnos nincsenek ismerőseim, a családomat meg ismeri a kutyám...
2020. jún. 16. 07:41
19/55 anonim válasza:
Hogy lehet hogy nincsenek ismerőseid? Csak dolgozol\tanulsz\jársz közösségbe valahova. Esetleg próbálj segítséget , tanácsot kérni a lakóhelyed kutyabarát oldalán, már ha van ilyen. Ki tudja? Lehet hogy a kutyás csoportban a közös állatszeretet révén jó ismerősöket is szerezhetsz.
20/55 A kérdező kommentje:
Nem járok sehová, csoportokat meg nem szeretem, mert gyakran összeütközésbe keveredek másokkal. Inkább állatpárti vagyok, nem emberszerető...
2020. jún. 16. 07:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!