A jófogáson így el lehet adni fiatal kutyát? (több lent)
A bátyám még 3 hónapja megvetetett egy kölyök németjuhászt a szüleimmel, és amióta megkapta, egyáltalán nem foglalkozik vele (a család többi tagja egyáltalán nem akarta megvenni, de ő erősködött), szóval eközben ugye a kutya nincs nevelve, mindent szétszed a kertben, így arra jutott, hogy eladja.
Na a kérdés az lenne, hogy bár a kutya még csak 5 hónapos, de el lehet-e adni így, hogy nem vagyunk tenyésztők?
(mert nemrég lett valami szigorítás azt hallottam erről, viszont mi ezt a kutyát nem szaporítottuk, csak tovább akarjuk adni)
Köszi előre is a válaszokat!
Folyamatos levagyok pontozva, pedig az igazat írom. Meg lehet nézni a jófogást, a szabályokat.
Mióta változott a jófogás a tenyésztőonek van külön megtalálható profiljuk ahol látni a hirdetéseket. Fel van tüntetve, hogy törzskönyves kölyköket árul illetve a kölykök származása le van írva, be lehet őket azonosítani.
Ha valakinek nincs törzskönyve nem tudja igazolni a kutya fajtatisztaságát semmilyen okmánnyal emiatt fajta jellegűnek kell feltüntetni.
Ez azért van mert rengeteg embert átvertek a szaporítók azzal hogy fajtatiszta kiskutyát árulnak csak olcsóbban. Na mostmár nem tudnak fajtatiszta kutyát árulni csak fajta jellegűt.
Ez az igazság, utána kell nézni ahelyett hogy a jó válaszokat lepontoznátok.
Köszönöm a válaszokat.
Igen, én is így vagyok vele, sokkal jobb lenne elajándékozni, mivel akkor tudjuk is hogy hova kerülne, milyen környezetbe. Én már rengetegszer mondtam ezt a lehetőséget, de a szüleim és a bátyám hajthatatlanok, mivel már rengeteget költöttünk a kutyusra így is, és nem akarják, hogy emiatt elússzon annyi pénz.
De szerintem is jobb lenne elajándékozni:-\ Van is, akinek kellene, tudjuk is, hogy gondoskodna róla, annyira nem értem meg őket... Amúgy èn láttam a jófogáson felnőtt kutyákról is hirdetéseket, csak akkor azt lehet másfajta módon tették fel.
És igen, van törzskönyve, fajtiszta kutya. Mindenképp kapcsolatba kéne lépni azzal a személlyel, akitől vettük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!