Hogy szoktassam össze a kutyáim?
Együtt kell őket sétáltatni és lehetőleg olyan helyen ami mindkettőnek ismeretlen.
Amúgy idővel össze szoknak majd de ugye nyilvánvaló h a fiatal kutyának van meg mit tanulnia és az energiája is más szinten van mint a kicsit idősebbnek.
Nálunk a következő volt a helyzet. 2 éves kutyánk mellé, aki már 3 hónapja velünk volt akkor, a sors úgy hozta, hogy jött mellé egy 5 éves (szintén kan) kuty. Máig egymás ellentétei. M (2 éves) életvidám, a természet gyermeke, neveletlen, ember-állat, tehát mindenkit szerető. D (5 éves) letargikusan, depressziósan került ide, mivel volt bántalmazott, sosem élt a természetben, talán egy ideig házőrző volt, de akkor sem nevelték, aztán jött a rossz sors, került alkoholistákhoz, egy év alatt öt gazdát járt meg, verték, ütötték, amikor hozzáértünk, reszketett, hátát behúzta. M játékos, D nem, így amikor M nem ráugrott, csak szimplán kicsit ráment, már ment D részéről az ugatás. Két hetet vettem ki az iskolából, ugyanis nem telt el öt perc és akármi miatt egymásnak este. M fiatalabb, de neki kölyökkora óta a természetben kellett túlélnie, így nála a dominancia-harc nem jó ötlet.
Mit csináltam? Szétszedtem őket, rájuk szóltam, simiztem, és amikor fincsit adtam nekik, azt úgy tettem, hogy a másik is lássa (bár így eltartott egy darabig, míg M féltékenysége elmúlt). Kemény csata volt... már nyalogatják egymást, legtöbbször együtt alszanak, abban a helyiségben, ahol én is vagy apám van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!