Mitől jobb a KAU és a KÁJ, mint a kuvasz, vagy a komondor?
Lehet, hogy ezzel megismételtem valaki kérdését, nem tudom, nem találtam ilyen kérdést, ezért ne haragudjatok, ha így van! :)
Arra gondolok, hogy az emberek miért választják a külföldit a magyar helyett.
Ilyenekre gondolok: utazunk vidékre, a Bakonyba, nézek ki a volánbusz ablakán, minden portát KAU őriz! Nem túlzok, más nem is volt, 4-5 egymást követő tanyán mindenhol KAUK.
Ismerősöm mondja: Ha kemény kutya kell az embernek, akkor rotweiler. Vagy kaukázusi. Inkább kaukázusi, az még jobb.
Elsősorban a KAU-ra gondoltam, de a KÁJ is lassan ilyen lesz, már most hallom mindig: "Ha kemény kutya, akkor nem kuvasz, és nem is komondor, azok már nem elég jók, a jó kutya a KAU és a KÁJ".....
Miért??? Ugyanúgy őrző-védő pásztorkutya mind a 4 fajta. Nem igaz, hogy a KAU, vagy a KÁJ ijesztőbb, elrettentőbb külsejű, mint a kuvasz és a komondor. Tény, én is tapasztaltam, hogy vadabbak, harapósabbak, támadékonyabbak a magyar pásztorkutyáknál, de nem keményebbek! Csak annyi a külömbség, hogy a kuvasz/komondor akkor támad, amikor arra tényleg szükség van, és nem tépik szét a betörőt, egy KAU/KÁJ viszont semmit sem hagy belőle. És a kuvasz, meg a komondor a családdal szemben abszolút lojális, gyermekeket imádják, a keletiek viszont eléggé szilajak. És a terjengő rossz hírek sem szolgálhatnak magyarázatként, miszerint a kuvasz és a komondor, de főleg a kuvasz, vad, kiszámíthatatlan, harapós, hamis, öregkorára megbolondul, stb...Mert ez a KAU-ra, KÁJ-ra sokkal inkább igaz.
És még egy kérdés: Miért fikázzák a magyarok a magyar pásztorkutyákat (kuvasz, komondor)? Miért mondják, hogy így szarak, meg úgy szarak? Mert hogy ez nem igaz, az biztos!!!! Könyörgöm! Magyar ember becsülje meg az értékeit! Magyar ember becsülje meg a magyar fajtákat! Magyar ember tartson magyar kutyát! Ha megengedheti magának!!! Ha nagy kertje van, és jó kiállású házőrzőt szeretne, KAU helyett válasszon kuvaszt, KÁJ helyett válasszon komondort!! Ki fogja megbecsülni a nemzeti kincsinket, a magyar fajtákat, ha nem mi??????????!!!!!!!!!
Tudod, az a baj, hogy ,,Magyar ember tartson magyar kutyát! Ha megengedheti magának!!! Ha nagy kertje van, és jó kiállású házőrzőt szeretne, KAU helyett válasszon kuvaszt, KÁJ helyett válasszon komondort!! Ki fogja megbecsülni a nemzeti kincsinket, a magyar fajtákat, ha nem mi"
Utánna meg:
,,Én senkit nem kövezek meg, és egy szóval nem mondtam, hogy mindenki tartson magyar kutyát!"
Na látod, épp ezért küldelek én téged a szittyaponthura, mert azt se tudod mit beszélsz. Épp az előbb írtad, hogy magyar ember, magyar kutyát tartson. Aztán meg, hogy te nem mondod, hogy mindenki magyar kutyát tartson...döntsd már el hogy mit akarsz, és fogadd el, hogy az embereknek különböző az ízlése, és ne erőszakold rá másokra a saját ízlésedet!
Ha viszont így teszel, ne csodálkozz hogy ilyen választ kapsz.
nem jobb, más, külön fajták, nem kell őket összehasonlítani. Mitől rosszabb szerinted a kuvasz vagy a komondor? na? semmitől. külön fajták.
Rohadtul unalmas már folyton ez.
Dantes
Ebben igazad van, jelképesen értettem, hogy "magyar ember tartson magyar kutyát", de akkor se kéne rögtön leugatni az embert.
17:57
Nagyon jó, megint valaki, aki nem tud értelmesen hozzászólni, de azért csak beszól....Gratulálok!
Egy komondornak nagyon nehéz és időigényes ápolni a szőrét,ha nem akarod,hogy nagy rasztákban álljon össze akkor az napi szinten min. 1óra.
Igaz van olyan komondor,aminek nem igazán kell törődnia szőrével,de ez a ritka.
Mindkét általad említett magyar fajat fehér színű.Ez tudjuk mit jelent:minden kosz mgelátszik rajtuk,és bár többnyire öntisztuló szőrük van,azért látványosabban lesznek koszosak egy eső után mint pl. a kau.
Ha komondor szőrébe belemegy a bogáncs,vagy bármilyen növény nem kis munka eltávolítani,ebbőla szempontból előnyösebb a másik 3 fajta.
Én komondort,kuvaszt sose vennék,mert nem tetszenek.
A kaut és kájt annál inkább mivel nem egyszínűek,a fejük karakteresebb.
22:19
Igazad van, csak egy valamiben nem! (nem kötözködni szeretnék)
A komondor szőre egyáltalán nem olyan sok ápolást igényel, időnként meg kell tépni, de ez semmivel sem fáradságosabb, mint kifésülni a szőrét egy hosszű szőrű fajtának, sőt, sokkal kevesebb időt igényel.
Szerintem ez az egész egy nagy baromság (már bocsánat a szóért de igaz). Valaki imádja a kínai kopasz kutyát... én személy szerint undorítonak tartom őket... Valaki a kaut, valaki a kájt, valaki a komodort, és valaki a kuvaszt szereti... Nem kell belekötni a másik izlésébe.
És szerintem (a szerintem azt jelenti hogy ezt ÉN gondolom és neked nem kell ugyanezt gondolnod se belekötni az én véleményembe, mert akármit mondasz ugyan azt fogom gondolni, ezt azért mondom hogy elkerüljem a vitákat)azzal hogy egy kutya magyar fajta, vagy külfőldi, ugyanúgy egy kutya, és egy élőlény, és azzal hogy te elkezdesz vitatkozni minden második emberrel aki nem azt gondolja amit (és aki szánt időt arra hogy neked válaszóljon)nem fogod megváltani a világot.. Remélem nem lesz ebből semmi vita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!