Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan etessem a yorkshire...

Hogyan etessem a yorkshire terrier (mini) kiskutyámat?

Figyelt kérdés
Most vettünk egy 2 és fél hónapos yorkshire terrier kiskutyát (mini méretű). Hogyan etessük. Royal Canin(junior) száraztápot adunk neki meg konzerv kaját viszont a száraz tápot nem nagyon eszi meg, illetve csak keveset. Mennyi ezeknél a kutyáknál a normális fogyasztási mennyiség egy étkezés során? Olvastuk több helyen is hogy érdemes olykor-olykor házi kosztot is adni neki pl rizs, zöldség, gyümölcs... ez mennyire igaz? Mennyire legyen változatos az étrendje?
2010. júl. 30. 15:37
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Igen, tudjuk milyennek kell lennie egy yorkienak, hiszen a standard egyértelműen leírja. Ettől még nem kevésbé értékes TÁRS egy standardon kívüli kutyus, viszont teljesen értéktelen TENYÉSZEGYED. Nem olyan bonyolult ez, szerintem egy gyerek is fel tudja fogni. Tehát mi a standardon kívüli példányok tenyésztésbe vonása ellen ágálunk, nem utáljuk a kisebbeket vagy a nagyobbakat!
2010. szept. 7. 11:23
 22/30 anonim ***** válasza:
Akkor miért árulják a tenyésztők ezeket a kiskutyákat drágábban mint a normál kölyköket?Egyáltalán miért tenyésztik direkt?És nem a szaporítókról beszélek!!!Hanem a tenyésztőkről!
2010. szept. 7. 11:46
 23/30 anonim ***** válasza:
Azért, mert igény van rá. Amúgy én az ilyet nem nevezném tenyésztőnek. Igazából azt sem hiszem, hogy egy mini méretű yorkie a tenyészszemlén megkapja a tenyészthető minősítést. Te tudsz ilyenről? Belinkelnéd?
2010. szept. 7. 12:04
 24/30 anonim ***** válasza:

Mert át akarnak verni. Ilyen egyszerű. Attól mert valaki nem klasszikus értelemben vett szaporító vagy van kennel neve, egyáltalán nem biztos, hogy korrekt ember. Hogy ki a jó tenyésztő, nem csak kennelnév és törzskönyv függvénye.

Hülyének nézik az embereket, a divatot kihasználva a pénzükre hajtanak vagy maga a "tenyésztő" is ostoba.

A standard egyetlen méretváltozatot említ. Például a tacskónál van 3 és ezt a standardban le is írják. Ha valóban létezik mini yorki, miért nincs benne a standardban??? Mert nem létezik, ez csak egy jól bevett reklám csel, ami sajnos széles körben el is terjedt. Persze ők is aranyos kutyák és szeretni valóak, de tenyésztési értelemben selejtek, és ezt nem mint provokatív jelzőt kell felfogni, ugyanis az állattenyésztésben ezt így nevezik. Szeretni lehet és kell is őket, hiszen ugyanúgy megérdemlik, mint standard társaik, azonban az, hogy ezekkel a kutyákkal tenyésztenek és egyre kisebb és kisebb egyedeket akarnak létrehozni a "tenyészők", gusztustalan, etikátlan, elfogadhatatlan. A jóhiszemű vásárlókat pedig megtévesztik. A divat kiszolgálása mindig is ártott a fajtáknak. A legtöbb "mini" yorki betegségekre hajlamos és gyenge idegrendszerű. Vajon milyen az ő életminőségük biológiai értelemben? Lehet a gazdája mindent megad neki, de egy beteges, gyenge szervezettel vajon milyen lehet élni? Nem könnyű! Vagy gondoljuk más fajtákra akár, a bulldogokra, akik szegények a divat miatt úgy jártak hogy már szinte levegőt sem kapnak, vagy a német juhászokra, akik közt már az a ritka, ha nem diszpláziás és örül a a kutya ha egyáltalán járni tud, nem hogy dolgozni, mert a divatnak "hála" csapott fenekű egyedeket tenyésztettek tovább... Láttatok már egy ilyen kutyát mozgásban? Szomorú látvány... Neki is teljes élete lehet, mondhatom. Ez a mini yorki hisztéria is már kezdi meghozni "gyümölcsét", szomorúan szemlélem most is és fogom 10 év múlva, mikor már csodaszámba fog menni egy egészséges, standard yorkishire terrier...

2010. szept. 7. 12:11
 25/30 anonim ***** válasza:

Nem szeretnék senkit lejáratni!

Mikor még csak terveztem a kutya vásárlást érdeklődtem pár kennelnél!ÉS hihetetlen "nevesnek" mondott tenyésztő azt mondta a telefonba hogy 1 almon belül (5kölyök volt épp) 3normál méretű kölyök van és 2db mini méretű!ÉS én hülye megkérdeztem mi a különbség...

erre ő: a Minit jobban viszik ezért drágább!

Kérdeztem én: alkalmas tenyésztésre a későbbiekben a mini is!?

Erre ő: természetesen mert ahogy te fogalmaztad kereslet van rá! (wtf)

Megkérdeztem hogy lehet egy almon belül ilyen eltérés (ja a minik várható testsúlyát 1.80-2kgra mondta a normálét ugye 3ra)

Erre ő: úgy lett megválasztva a fedező kan hogy kisebb volt mint a szuka!ÉS mondta azt is hogy így van mini is és normál is!

Kérdeztem hogy milyen t.k van a fedező kannak h megfelel tenyésztésre ha egyszer 2.kilos!Azt mondta megmutatja ha megyek megnézni a kicsiket!

Elmentem megnéztem...a "mini" apuka is rendelkezett törzskönyvel!

20ezer Ft-al került többe a "mini" mint a normál!

Nem onnan vásároltam!Pedig láttam a törzskönyveket és a kicsik is cukik voltak!

2010. szept. 7. 12:16
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

A közvetlenül utánam szólónak üzenem, hogy örülök, hogy egy véleményen van velem! Abszolút igazunk van. A többinek üzenem:

Akkor nagy tévedések áldozatai vagytok. Reklám??? Itt semmilyen reklámról nincs szó! Sem marketingről! Hidd el tudom! Marketinges végzettségem van (többek között), egy reklámfogás nem ilyen. A szakdogámat reklámpszichológiából írtam! Az emberek agyát nem lehet átmosni ilyenekkel. Ha ti ilyen nagy kutya szakértők vagytok, miért nem tiltatjátok be a mini és extra mini megnevezésű kutyusok tenyésztését?

Standard? Leírva? Kérlek írd meg hol, mert sajnos én nem találom sehol. Egy kutyának max. átlagos mérete lehet, ami általános, de szabvány mérete semmiképp!

Igen az átlagos ember standardje mi? 170 cm, 60-70 kg??? Mert akkor én tényleg nyomi vagyok a 160 cm-mel és 45 kilómmal... lol

Valóban attól, hogy még a kennelnek van neve és törzskönyves a kutya, nem jelent semmit... végül is. Biztos át akart verni... lol

A rossz indulat keményen dől belőletek. Én egy olyan tenyésztőtől kaptam a kutyust, aki érdeklődik a kutya után és visszük vissza néha és mutatjuk milyen és mennyit változott. Képeket küldünk neki. Biztos hülye, nem ért hozzá. Azért vesznek tőle annyi kutyust és mellesleg mindegyik értelmes kutyus.

A mi kutyusunk MINI!!! 1,5 kg és teljesen egészséges, idegrendszere kifogástalan! Mellesleg törzskönyvezett. Ha a kutya "selejt", akkor miért olyan szófogadó, okos, értelmes, eddig bármit tanítottunk megtanulta, tisztában van magával! Nem értem. Akkor hülye vagyok? Nem tartom magam annak...

Ha ezen kutyák tenyésztése etikátlan és elfogadhatatlan, akkor miért nem tiltják be? Miért legális? De tudod mit? Utána fogok járni a dolognak és ha úgy érzed harcolj a szerinted "szerencsétlen" "életképtelen" kutyák jogaiért. A mi kutyánkra ezen jelzők közül egyik sem igaz. Az, hogy egy kutyus nem túl "értelmes", mondhatni butácska nem valószínű, hogy tenyésztése miatt alakult ki. Bármitől kialakulhat. De akkor bélyegezzétek meg a szellemi fogyatékos beteg embereket is, mert amit leírtatok, bár kis állatokra vonatkozik, tudom, de annyi erővel rá lehet húzni ezt emberekre is. Nézőpontom nem változik, az én kutyám mini és ha valaki kíváncsi rá, szívesen megmutatom személyesen. Irigykedésre nincs okotok, gyűjtsetek össze sok pénzt és vegyetek magatoknak egyet, hátha akkor nem lesztek ennyire rossz indulatúak. Ha meg nem akartok ilyen kutyát, akkor ne formáljatok véleményt róluk! Semmilyent, mert itt a yorkie-barátok nem kíváncsiak rá! Ha meg nektek is van yorkie-tok, akkor meg sajnálom szegény kutyust és "igazán büszke lehet a gazdijára". Ha lehet gazdinak nevezni...

További szép napot!

2010. szept. 7. 12:37
 27/30 anonim ***** válasza:

[link]

Feketén fehéren!A standardnak az nem felel meg amelyik kutya 3.1kilo feletti!De az alatta lévők Magyarországon igen!Az hogy külföldön nem engedik a 2.5kilo alatti kutyák tenyésztését az más téma!

1.5 kilo:) nagyon édes lehet:)Az enyém megnőtt igaz én úgyis vettem hogy tudtam hogy mire számíthatok:)De ígyis imádom!Sőt őt még 10kilosan is imádnám:D

Sok örömet Nektek a kicsivel:)

2010. szept. 7. 12:52
 28/30 anonim ***** válasza:
Köszi! Nagyon édes az biztos! A többit meg elolvasom! Kösz a linket! :)
2010. szept. 7. 13:09
 29/30 anonim ***** válasza:

Na épp ezaz, hogy születhetnek kisebbek és nagyobbak, ez benne van a pakliban, de etikátlan dolog, és a fajta állományára nézve káros, ha valaki erre törekszik! A reklámszakembernek meg üzenem, hogy jobban járunk ha a saját szakmájánál marad! ;) A biológia nem így működik, ott sokkal bonyolultabbak az összefüggések. Ha a kicsinyítés a cél, az magával vonz olyan nemkívánt elváltozásokat is, amik ronthatják a kutya későbbi életminőségét.

A "tiltassuk be" beszólás meg egyenesen röhejes! :)))

2010. szept. 7. 13:31
 30/30 anonim ***** válasza:
28%

Köszönöm kedves előttem válaszoló! Neked nem tudom mi a szakmád, de semmiképp ne foglalkozz kutyákkal, mert nem értesz hozzá. Na nem mondom, hogy én igen, de folyamatosan járok utána. Mellesleg attól, hogy reklámszakember vagyok, nem dolgozom ebben a szakmámban, ugyanis jogász leszek! Abban viszont fogok és nem igazán szeretnék ilyen tudatlan emberekkel találkozni, mint amilyen Te is vagy! Ha valamihez nem értesz, inkább maradj csendben, azzal mindenki jobban jár!

Mellesleg csak a szemléltetés kedvéért a Bonsai fa is selejt? Nagyon butácska emberek okoskodnak, persze név nélkül. Lehet így is, csak eközben másoknak vagy "fájdalmat" okozol és megbántod őket, vagy páratlan ostobaságodon jót nevetnek! Én az utóbbi, de azért ha valaki le"selejtezi" más kutyáját, az először nézzen magába! Egyébként ott a link! Nyugodtan olvasd el, hátha meg marad valami a kis fejecskédben, ha már máshoz nem tudsz értelmesen hozzászólni!

Üdv

2010. szept. 7. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!