Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan etessem a yorkshire...

Hogyan etessem a yorkshire terrier (mini) kiskutyámat?

Figyelt kérdés
Most vettünk egy 2 és fél hónapos yorkshire terrier kiskutyát (mini méretű). Hogyan etessük. Royal Canin(junior) száraztápot adunk neki meg konzerv kaját viszont a száraz tápot nem nagyon eszi meg, illetve csak keveset. Mennyi ezeknél a kutyáknál a normális fogyasztási mennyiség egy étkezés során? Olvastuk több helyen is hogy érdemes olykor-olykor házi kosztot is adni neki pl rizs, zöldség, gyümölcs... ez mennyire igaz? Mennyire legyen változatos az étrendje?
2010. júl. 30. 15:37
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

jolvan jolvan nem kell leharapni a fejem:D én igy hallottam h van normál mini meg extramini sőt igazábol mindenhonnan ezt hallottam:D de biztos jobban értetek hozzá mint én ami nem nehéz mert még csak ismerekedem ezzel a fajtával. de az tény h ha elém raknak egy (oké akkor idézőjelbe teszem...) "normál" egy "mini" és egy "extra mini" yorkit akkor szemmel láthato a különbség. nekem se tetszik az extramini mert ugy néz ki mint egy patkány és kb ráfujok és tüdőgyulladást kap. de már bocsi de csak ne cikizd az én kiskutyámat:) tündéri aranyos. és nem érdekel h mini v milyen csak h édes és hogy hogy tápláljam h egészséges maradjon ennyi. azért irtam ki h mini mert eddig akitől megkérdeztem vele kapcsolatban dolgokat azok megkérdezték h milyen méretű.

köszönöm az eddig válaszokat. az összeset, természetesen a mérethez valo hozzászolásokbol is tanulok.

2010. júl. 30. 21:49
 12/30 anonim ***** válasza:
80%

Yorkshire terrier - ilyen kutya létezik, elismerik, törzskönyvezik. De olyan, hogy mini, extramini, ultramini olyan nincs! Ezek tévhitek, ilyen fajta nincs, nem törzskönyveznek ilyet, ezek beteg egyedek, akár tetszik, akár nem (s nyugodtan le lehet pontozni, de mutasson már nekem valaki egy törzskönyvezett mini yorkiet).

Egyébként meg a kérdésedre válaszolva: Tápok csomagolásán szerepel, hogy milyen életkorhoz/súlyhoz mennyi a napi etetési mennyiség grammban. Ezt az életkorának megfelelő adagokban célszerű elosztani (3-2-1 etetésben attól függ mennyi idős). Ha meg nem eszi meg, nem megsajnálni: elétenni etetési időben, 15 percig előtte hagyni, ha nem eszi meg elvenni, következő etetésig semmit nem adni neki, még jutalomfalatot sem, aztán újra elé tenni stb.. Ha akkor sem eszi meg akkor csak igy tovább.3.nap habzsolni fogja mintha mindig azon élt volna. S ezzel kivédve a kunyerálás, finnyáskodás, válogatás..

2010. júl. 30. 22:26
 13/30 anonim ***** válasza:
41%

nem ajánlom a konzervet. legtöbb kutya fosik és hány tőle.

a royal canin a legjobb. mi is azt adjuk a kutyának. de figyelj, mert meg van adva, hogy mennyi ideig adhatod neki. pl. az én yorkim 9hónapos. és és én most a yorkiknak 10hónapos korig való tápot adok neki. figyelj! a kutyád túl kicsi!!! ne adj neki mást csakis kizárólag száraz tápot! hallgass rám kérlek! elvileg egy éves koráig csak tápot szabadna nekik adni. olyan 5-6hónapos korában elkezdhetitek már hogy adtok neki a ti kajátokból, de szokja meg hogy neki a táp a fő kajája. mi úgy szoktuk most már, hogy minden vasárnap délben kap a mi kajánkból. de a legfontosabb: tanítsd meg neki, hogy a táp az ő FŐ kajája. ha most egy ideig nem is fogsz neki mást adni, akkor meg fogja enni a tápot. hiszen a royal canin a legminőségibb táp. az enyém is megeszi. ettől a táptól nem kakil össze-vissza. kialakult nála egy rendszer. nem kakil folyósat, se túl keményet. egyébként elég keveset esznek. én is meglepődtem, amikor a kutyusom 2-3 hónapos korában nagyon keveset evett.

2010. aug. 2. 18:39
 14/30 anonim ***** válasza:
37%

Ugyan már? Mini vagy nem..attól kutya vagy ti egy 150centis embert már fogyatékosnak néztek!?Menjetek már a pi..ba!

Normálisan is meglehet neki írni!

2010. aug. 2. 20:30
 15/30 anonim ***** válasza:
54%
Egyébként nem az a kérdés,hogy a fajta milyen méretváltozatokban elfogadott!
2010. aug. 2. 22:42
 16/30 Bozsikrisz ***** válasza:
65%

Mini kategória nincs, ezen kár vitázni. Vannak a fajtán belül kisebb és nagyobb méretek, de az embereknél sincs mini kategória, azért, mert valaki nem 170 cm, csak 150.

Ha valaki törpe, vagy liliputi, az születési rendellenesség.

Egyébként az én 5 kg-os yorkim 2,9-es apukától, és 3,4-es anyukától származik:) Azt mondták standard méreten belül marad ő is. Egy kicsit túlnőtte, de sebaj. Makk egészséges, és hihetetlenül stramm kutya.

A száraztápot ne hagyjátok el semmiképp, mindig az maradjon a fő táplálék. Fontos, hogy rágjon. A konzerv az csak átmegy rajta.

Én mondjuk nem javaslom a Royal Canint, mert nagyon magas a kalcium tartalma, és az én kutyám is akkor nyúlt hatalmasat, amikor azt ette.

Szerintem inkább Acana, az nagyon tuti táp!

2010. aug. 3. 08:32
 17/30 A kérdező kommentje:
mi, az lehet h attol nőtt meg a kutyád h olyan kaját evett aminek magas a kalcium tartalma??? ez lehetséges?
2010. aug. 3. 15:09
 18/30 Akiteki ***** válasza:
A magasságot a genetika határozza meg. A kálciumtól legfeljebb erősebbek, keményebbek lesznek a csontjai, de nem hosszabbak.
2010. aug. 6. 14:22
 19/30 anonim ***** válasza:
0%

Kedves nagyon okos állatbarátok! Az előzőkhöz szeretnék hozzászólni, miszerint szerintetek mini yorkie nincs és azok, amelyek kicsik, azok fogyatékosok. Köszönjük a kutyánk nevében, akik szerintetek fogyatékos, azért, mert az ÁTLAG yorkie méretnél kisebb. Bár fogalmatok sincs az mekkora, de itt okoskodtok. Értetek ti egyáltalán a kutyákhoz? Mert minden fajtában minden kutya azonos mértekkel rendelkezik, ugye? Istenem! Ti kutyatenyésztők vagytok? Vagy állatorvosok? Vagy csak szimplán ilyen nagyon okosok?? Szerintem egyik sem!

Mellesleg én is fogyatékos vagyok akkor, mert kisebb vagyok a családom összes tagjánál mind súlyban mind magasságban??? Pedig már nem vagyok gyerek, mondhatni... Minden ember egyforma, igaz? Te jó ég, milyen buta emberek vannak... rendesen elszomorít, hogy buta emberek kérkednek a butaságukkal egy nyilvános oldalon. VICC! Tudnék még írni szépeket, de ez az oldal nem a provokálásért és egymással való szemtelenkedésért jött létre. Ugyanakkor, ti igen csak provokáló dolgokat írtatok és nagyon sok kutya gazdit megsértettetek. Többek között engem is. Lehet, hogy ez a te kis szánalmas életeben nem nagy dolog, de jó lenne ha elgondolkoznátok, hogy miért kell másokat és mások kutyáit megbántanotok!

Úgy gondolom gondolkozzatok el és ha irigykedni támad kedvetek azt más oldalakon tegyétek, mert itt nem igen kíváncsi rá senki! Én pl. abszolút nem!!!

Sok irigy ember van, hát ti azok közé tartoztok!

További szép napot, drága yorkie barátok...

2010. szept. 7. 11:02
 20/30 anonim ***** válasza:
27%

Utolsó!Annyira szívemből szólsz! Hülyék és irigyek!Itt arc nélkül megy az oltogatás!Talán még yorkit se láttak életükbe se ..de azért azt tudják hogy milyennek kell lennie!Igaz az enyém normál méret (azaz 2.5 kilos félévesen )

Rengetegen tenyésztik a mini yorkit! Nem kell a kutyát bántani...nem ő akar a világra jönni!

Meg biztos vagyok abban is hogy ezeknek a kisméretű kutyáknak jobb sorsuk van mint bármelyik nagyobb testű kutyáknak!

Én se vagyok 170 sőt...egyedül modell nem lehetnék de ember vagyok és nem fogyi!

2010. szept. 7. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!