Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Így megfelelően tartanám a...

Így megfelelően tartanám a jövőbeli mudi kutyámat? (Több lent)

Figyelt kérdés

Jövő ősszel szeretnénk venni nekem egy saját kutyust és valószínüleg mudi lesz mert imádom a fajtát. Kinti-benti tartással. Vennék neki egy szép nagy ágyikót amiben kényelmesen elférne, reggel este sétáltatnám 2-2 órát és otthon is foglalkoznék vele. Agiltyznék is vele, ugrani csak 1,5 éves korától. Van egy cicánk aki akkor már 3 éves lenne akihez hozzászoktatnánk illetve utána még 1 cicát örökbefogadnánk. A kutyussal szeretnék menni kutyasuliba is. Kirándulni vinném és ilyesmik, még nem tudom milyen fajta táp lenne neki jó de még van idő kitalálni.

Lehet nagyon korán írom ki a kérdést de szeretek mindent előre megtervezni és minnél biztosabbra menni. Nem szeretnék rossz gazdi lenni ezért kérdezem meg hogy van-e ezen kívül valami speckó dolog ami kellhet a fajtának? Évek óta szeretnék egy kutyust és minden törődést meg szeretnék neki adni. Így jó élete lenne ha nálam kötne ki?

(Ha szereti a vizet akkor nyáron vennék gyerekhomokozót és megtölteném vízzel hogy pancsolhasson.)

2020. máj. 16. 14:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem.
2020. máj. 16. 14:29
 2/12 A kérdező kommentje:
#1 miért?
2020. máj. 16. 14:45
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
"... reggel este sétáltatnám 2-2 órát..."
2020. máj. 16. 14:46
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Privátra: KEVÉS, nem kicsit.
2020. máj. 16. 14:50
 5/12 A kérdező kommentje:
Akkor mennyit sétáltassam?
2020. máj. 16. 14:54
 6/12 anonim ***** válasza:
90%

Megfelelő lenne neki, igen.

A séta mindenképp póráz nélküli labdás/játszós/őrültködős legyen. És ha még heti 3-4-szer el tudnád vinni terelni/agilityzni, az lenne a leges legjobb.

Kaja: il cane tápot szoktak mudiknak adni, nem kell nekik erősebb, mert az üreges csontjaik nagyon túlnőnek, ha magasabb a fehérje. Ehhez fogváltáskor kalciumot adni kell, plusz másfél eves koráig porcerősítőt is (ha sportol akkor később is adható).

Ha ősszel akarsz kiskutyát, akkor érdemes már most kennelt választani, egyáltalán nem korai, sőt. Épp itt az ideje, a tenyésztőkkel felvenni a kapcsolatot, kinek milyen tervezett almai lesznek. Lesz-e egyáltalán alom ősszel. Plusz, meg kell nézni, melyik kennelből akarod. Inkább show vagy inkább munkavonalasat stb. Mekkora a várólista.

Nekem augusztusra lesz kismudi, júniusban születnek, már hónapok óta várólistán vagyok. És így se biztos, hogy jut majd kiskutya.

Szóval hajrá, sok munka áll előtted. ;)

2020. máj. 16. 15:32
 7/12 anonim ***** válasza:
6%

Khm tilos sétáltatni póráz nélkül, belterületen jogszabály, külterületen vadászok miatt :)

Ezt inkább ne ajánlgassa senki, mert egyik esetben sem lesz a gazdának igaza, ha baj történik, és még a kutya húzza a legrövidebbet.

2020. máj. 16. 15:48
 8/12 anonim ***** válasza:
88%

Ez egy hülyeség utolsó. Nem mondtam, hogy HOL sétáltassa póráz nélkül.

Rengeteg nyitott kutyafuttató van Budapest szerte, és ott el lehet engedni. Nagy nagy placcok. Plusz, népszigeten, városligetben, margitszigeten, néppigetben el SZABAD engedni a kutyát. Ne beszélj hülyeségeket, pubikám. :)

2020. máj. 16. 16:49
 9/12 anonim ***** válasza:
4%

Pubikám, a válaszodban nem írtad ezeket :)

Köszi a lepontozást, én csak figyelmeztettem a kérdezőt, nehogy a kiskutyáját kilőjjék, vagy autók alatt trancsírozzák.

Bocs elfelejtettem, hogy kutyával mindent szabad.

2020. máj. 16. 17:23
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kiegészítve annyival, hogy a mudi aktív munkakutya, tehát érdemes vele valamilyen kutyás sportot választani és/vagy terelni járni.
2020. máj. 16. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!