Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kamasz kutyám nem engedi séta...

Kamasz kutyám nem engedi séta közben hogy megfogjam, hogyan reagáljak erre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Adott egy 9 hónapos uszkárgyerek, ivartalanított kan. Eddig minden rendben ment, most pedig egyik napról a másikra elkezdte azt csinálni, hogy ha hívom, ugyan oda jön, de nem engedi hogy megfogjam. Amíg együtt játszunk minden rendben, de ha bármiért rászólok egy ici-picit szigorúbban, akkor kezdődik a baj. Ilyenkor hívásra egész közel jön hozzám, annyira hogy még jutalomfalatot is oda tudok neki nyújtani, ül, fekszik, mindent megcsinál amit mondok neki. Csak éppen amikor nyúlok érte, elugrik. Egyszer-kétszer már itthon is megcsinálta. Nem tudom mi ilyenkor a helyes reakció, mit kellene tennem.

2020. máj. 11. 09:55
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Hja, azt gondolom hogy én rontottam el, de nem tudom hogy kéne jól csinálni, épp ehhez kérnék segítséget. Kutyasuliba is akarunk menni, már be is iratkoztunk még márciusban, de végül nem indult...
2020. máj. 11. 11:33
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudod megtanítani, hogy ha rosszalkodik akkor határozott nem-et mondasz neki, és behívod egyből. Ha ez sikerült, úgy megdícséred, mintha épp Nobel díjat kapott volna.

Ha nem sikerül, akkor (nyilván szitu adja - hogy veszélyes e rá nézve vagy sem) ignorálod a francba vagy tiltod folyamatosan (korholod), es ennek a negatív reakciónak részedről akkor lesz vége, amikor lehiggadt es odajött hozzád. Tehát neki ebből az fog lejönni, hogy ha odamegy hozzád az mindig pozitív. Ha rad néz mar arra is pozitív megerősítést kap. Tudom, ez nehéz, de bármilyen rossz volt is, muszáj megdicsérned ha odajött, mert azáltal hogy benne biztosítod a tudatot, hogy ha a gazdi közelébe megyek az nekem jó, akkor a csibészkedés es ellenszegülés ideje rövidülni fog. Kitartást! ;)

2020. máj. 11. 12:36
 13/29 anonim ***** válasza:
0%

Szorakozik veled, atvette az iranyitast. Nem akarja, hogy megfogjad es mivel nem is sikerul, a kutya gyozott es csak rohog rajtad magaban.

Hagyd ott, kozositsd ki, zavard el magadtol ... ezzel fogod tudni helyreallitani a rendet.

2020. máj. 11. 13:13
 14/29 anonim ***** válasza:
Utolsóra ne hallgass, baromságokat beszél. Fiatal kutyát elzavarni, mi? Meg átvette az irányítást. Hülye vagy te, hisz még gyerek. :)
2020. máj. 11. 13:17
 15/29 anonim ***** válasza:
9 hónaposan kamasz, aki feszegeti a határokat. Ha a gazda ezt nem rendezi le, azzal ő maga erősít rá erre a viselkedésre. Ha most nem állít fel működő szabályokat, utána vért fog izzadni.
2020. máj. 11. 13:24
 16/29 anonim ***** válasza:
90%
9 hónaposan kamasz, teljesen természetes, hogy feszegeti a határait. Az emberek lázadnak kamaszkorban, attól még nem győz a gyerek, hogy a szülő esetleg nem egyből találja meg ilyenkor a megfelelő megoldást.
2020. máj. 11. 13:34
 17/29 anonim ***** válasza:
Nem mellesleg, en sem azt mondtam, hogy ezt hagyni kell. Egyáltalán nem. De ezek a kiközösítős szizörmilán baromságok több kár okoznak, mint hasznot.
2020. máj. 11. 13:38
 18/29 anonim ***** válasza:

Van, amikor jól használható a kiközösítés, van, amikor meg más működik. Én sose néztem ennek a csodatrénernek a munkásságát, a nevét tudom, de nem olvastam tőle és nem láttam videót sem.

Én a kiközösítést lakásban alkalmazom. Például amikor itthonról dolgozom, és a kutyám úgy gondolja, hogy ő most játszani akar, és elkezd feltámaszkodni rám és karmolni a karomat, hogy játszak vele, akkor kizárom a szobából egy időre (fél óra, 1 óra, vagy amíg végzek egy adott feladattal, amit nem, hagyhatok félbe), aztán miután visszaengedem, akkor már csak odafekszik a székem alá, és hagy tovább dolgozni. Utána van játék, dögönyözés, és mindenki örül. Kint behívás gyakorláshoz hosszú pórázt használok, vagy bemegyünk futiba, viszont póráz nélkül nem sétálunk. Egyrészt szabály, másrészt egy macska ki tudja zökkenteni, nem éri meg a kockázatot.

2020. máj. 11. 13:50
 19/29 anonim ***** válasza:
Amit te csinálsz az nem kizárás a falkából. Simán csak nem tudod leállítani, ezért kicsukod. Fizikailag megakadályozod, hogy piszkàljon. Ezzel nem leszel előrébb. Nézz utána, mi az a falkából kizárás.
2020. máj. 11. 14:08
 20/29 anonim ***** válasza:
90%

Jézusom, ez kb teljesen normális. Kamaszodik, határokat feszeget, ilyenkor lesznek alkalmi süketek, és szemtelenek.

Nem kell kizárni a falkából, lenyomkodni meg hasonló baromságok.

Egész egyszerűen erősíts rá a behívásra. Ne rendes pórázzal, hanem kb egy 7 méteres redőnygurtnival.

Nincs semmi baj a kutyáddal, csak épp hülye tini.

2020. máj. 11. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!