Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tanítsam?

Hogyan tanítsam?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Jövőhéten hazahozunk egy fiatal fiú kutyust. Első kutyám lesz és bár már hónapok óta készülök rá, most mégis kicsit bepánikoltam. Milyen táp lenne neki a legjobb? Hogy szoktassam rá az új nevére? Milyen jutalomfalatot használjak? Hogy tanítsam meg szépen sétálni? A behívást hogy csináljam? Mennyi idő lenne ideális a gyakorlásra? Pár nap? Egy hét?

2020. máj. 9. 14:50
 1/3 A kérdező kommentje:
Még valami. Nyakörvvel vagy hámmal lenne jobb sétáltatni?
2020. máj. 9. 14:52
 2/3 anonim ***** válasza:
42%

Ha egeszen pici meg a kutya, akkor elobb a PUPPY jelolesu eledelek valok, kesobb jon a JUNIOR, majd felnott koraban az ADULT es vegul majd a SENIOR ha megoregszik. Azert vannak ezek a kulonbozo kategoriak, mert a kutyak eletenek kulonbozo szakaszaiban mas-mas a tapanyagszusegletuk.

Tanitas: attol fugg mi a cel. Ha igazan jolnevelt kutyat akarsz akire irigykedve neznek mas kutyasok, az minimum 3 ev intenziv oktatas (+ a kutya egesz eleteben kell vele foglalkozni, ami mar nem tanitas megis dolgoztatni kell a kutyat, hogy jo elete legyen).

Legjobb lenne ha keresnel egy olyan kutyasulit, ahol te is es a kutyad is jol erzi magat, mert akkor oda szivesen fogtok jarni. Termeszetesen eloszor ovi, majd valami alap tanfolyam ... utana majd eldontod, hogy akarsz-e tovabb jarni, vagy megelegszel a tanultakkal.

Nyakorv vs ham: minden normalis kutyan nyakorv van, hamot a kis idetlen Fifikekre szokas rakni.

2020. máj. 9. 17:35
 3/3 anonim ***** válasza:
65%

Ezzel kapcsolatban hatalmas anyag van az interneten. Sok cikk, könyv stb. Ezt egy kommentbe elég sok lenne leírni.

De nem kell annyira aggódni. Az sem baj ha útközben tanulod meg a dolgokat. Én pl 1 éves koráig nem is tanítottam a behívást de így is megtanulta.

Tápot azt add neki amit ott evett ahonnan hozod mert érzékeny a gyomruk. Ha váltasz akkor is fokozatosan. Én rendelt josera sensi juniorral kezdtem (tudom, valszeg elírtam) de azóta már átálltam a főtt húsra zöldséggel. Etetéssel kapcsolatban sose fogsz egyértelmű választ kapni mert mindenki másra esküszik. Jutalom falat is akármi lehet ami kicsi és szereti a kutya, könnyű megenni. Sajt, párizsi, boltban vásárolt falatkák.

A neve a legegyszerűbb. Csak használd gyakran. Gyere ide morzsi. Mit csinálsz Morzsi? Megyünk sétálni Morzsi. Stb. Majd megjegyzi pár hét alatt.

Amúgy új dolgokat tanítani nem pár nap vagy hét kérdése. Folyamatosan ismételni kell vele. Pl futin gyakran behívod. Vagy enni csa akkor kap ha megcsinálja amit mondasz. (Ül fekszik fordul stb) van erre külön könyv és sok videó mit hogyan lehet könnyen megtanítani.

2020. máj. 9. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!