Kamasz kutyám nem engedi séta közben hogy megfogjam, hogyan reagáljak erre?
A helyben maradást kiválóan tudja, de ilyenkor nyilván nem csinálja. Azt azóta elkezdtem, hogy mindig amikor megfogom a nyakörvét megdicsérem és kap jutifalatot.
De ilyenkor bekattan neki valami, elmegy az agya, nem hinném hogy ez lesz a megoldás.
Akkor még sem tudja annyira a maradást.
De ha elugrik, tilts rá, büntesd le! Ez nem játék, hogy a saját kutyádat nem tudod kontrollálni és megfogni!
Két kérdés:
1: szoktad úgy is behívni, hogy nem fogod meg végül? Tehát csak behívod adsz egy jutit, mehet vissza játszani. Ez azért fontos, mert lehet, a te kutyád is összekötötte a hívást azzal, hogy akkor a gazdi megfog, vége a mókának. Ezt úgy tudod kinevelni belőle, hogy random módon behívogatod, és arányaiban pl 5 behívásból csak egyszer fogod/kötöd meg.
2: történt mar olyan valaha, hogy rosszat csinált behívtad, es amikor a hívásodra odament akkor büntetted?
1. Igen, persze, szoktam behívni azt tovább engedni játszani, sőt ez sokkal gyakoribb mint hogy megfognám a végén.
2. Nem, ha hívásra odajön nem büntetem meg, semleges maradok ha előtte nagyon rossz volt. Viszont ha én kapom el, akkor megszidom.
Azt valószínűleg te tanítottad meg, hogy ha erősen, tiltással szólsz rá, meneküljön.
Arra kellene tanítani, hogy ha tiltod, akkor lesz megnyugvása, ha hozzád megy! A jó büntetésről, jó nevelésről és a normális maradás megtanításáról pedig kutyasuliban tudsz tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!