Hogyan legyen élvezetes a nyaralás mindkettőknek?
Két hónapja hozzám került egy mentett kutyus aki most lett 6 hónapos. Nagyon intelligens, és nagyon ragaszkodó teremtés de természetesen ahogy egy kölyökhöz illik nagyon is kajla, és néha hívószavam süket fülekre talál.Nagyon ügyesen sétál póráz nélkül, és egész jól behívható, de néha új helyen túl izgatott és többször is erényesen rá kell szólni mire visszajön.
A kérdésem pedig az lenne, hogy ha minden jól megy egy hónap múlva utazunk Balatonra, ahol édesapámnak van egy panziója, amihez tartozik egy hatalmas, csak részlegesen elkerített terület. Ott leszünk egy pár napot, és természetesen a kutyus is jönne. A kérdésem az lenne, hogy milyen praktikával lehet megakadályozni, hogy elhagyja a területet. Azt nem akarom, hogy 0-24ben pórázon legyen mert az kínzás neki, de én sem akarok minden alkalommal szívinfarktust kapni mikor eltűnik szem elől. Új hely lesz neki, valószínűleg minden szegét zugát fel akarja majd fedezni, és mint mondtam simán elhagyhatja a területet, mert nem 100% bekerített. Bezárni a házba sem akarom mert annak sincs semmi értelme. Kerítést sem lehet felhúzni a terület köré sajnos. Bármilyen hasznos és segítőkész tanácsot szívesen fogadnék.
Érdekes egy teremtés mert új helyen először nagyon meg van szeppenve (új kutyafuttató, új sétáltató hely) és akkor vagy nem szakad le rólam, vagy már első hivásra ugrik vissza hozzám. De amint megszokja, meg mondjuk már többször járunk arra, akkor felbátorodik és hajlamos nem hallgatni a visszahívásra.
Igen, én is igyekszem nem büntetni mikor visszajön hiába robban már fel a fejem mikor 30. alkalommal kiabálom a nevét és még mindig csámborog :D nagyon kajla még és minden borzasztó izgalmas. Szóval röviden szerintem az elején talán az első nap nem fog elmozdulni a 5 méteres körzetemből, de félek hogy másnapra felbátorodik és gondolja hogy fel tudja ő ezt egyedül is fedezni.
Egy kölyök kutyát nem bekerített részen felügyelet nélkül hagyni,hát én nem merném. Elég ha csak egy macskát vagy egy másik kutyát lát.
Amíg segítesz apukádnak szerintem kibírja a szobába is.
Előtte lemozgatod,lefárasztod akkor úgy is alszik.
Nálam az 5 hónapos kölyök két óra intenzív séta után alszik kb egész nap. ma is fél 9től fél 11 ig parkba voltunk sétáltunk,játszott másik kutyával. Még mindig alszik :D fel -fel kell de amúgy nyugi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!