Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kiskutyát keresek, vagy...

Ritsu11 kérdése:

Kiskutyát keresek, vagy tacsit vagy jack russel terriert?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék horror áron kutyust venni (gondolok itt 300ezer forintra), 50 ezerig terjedő árban szeretnék venni. Tudtok segíteni?

2020. máj. 9. 16:24
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

50 ezerből nem kapsz fajtatiszta törzskönyvezett kutyát. Maximum egy szaporított keveréket, amire rámondják hogy biztos az aztán ki tudja mekkorára nő meg milyen betegségei vannak.

Ha mindenféleképpen ragaszkodsz a fajtákhoz,gyűjts még egy kicsit. A kutyatartás amúgyis kiadásokkal jár, ha pedig valami történik, az állatorvos tolla keményen fog fogni. 180-200 ezer forintért egyébként már lehet korrekt kutyát kapni, nem feltétlenül a tenyész minőségű kutyák árát kell figyelni.

Ha nem fontos, látogass el egy menhelyre vagy fajtamentésre. Ilyen helyeken jellemzően kidobott kutyák vannak és kb 5-10 ezer forintért viheted is.

[link]

[link]

2020. máj. 9. 16:33
 2/10 anonim ***** válasza:
83%

Semmilyet! Ha már a vételáron spórolsz, gondolom a tartáson is így fogsz spórolni...

Vegyél plüsskutyát! Azzal nem kell foglalkoznod és 3000 ft-ból is meg van.

2020. máj. 9. 18:16
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Menhely vagy fajtamentés, tenyésztők ennyiért nem adnak kutyát, szaporítót ne támogass.
2020. máj. 9. 19:30
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Szia! Én a menhelyeket ajánlom nagyon. Van ahol teljesen ingyen elviheted a kutyust (persze ilyenkor illik esetleg kutyatápot, jutifalatot, pokrócot vinni), de vannak helyek ahol max 5-10 ezer forintot kérnek, ugye az ivartalaníttatás és egyéb gyógyszerek miatt. Ha mindenképpen ragaszkodsz a fajtatiszta kutyákhoz akkor vannak fajtamentő egyesületek ahonnan örökbe tudsz fogadni kutyát, de ez sokkal nehezebb, mert sima menhelyeken alig van olyan pl a felnőtt kutyáknál hogy több ember is szeretné örökbefogadni. A fajtamentőknél viszont rengeteg ember szeretné az adott kutyát. Sok időt és türelmet igényel, mert meg kell beszélni hogy szeretnéd örökbefogadni a kutyust, meg kell látogatnod és ott felmérik hogy mennyire illene hozzád a kutya, van hogy a lakásodat/házadat is megnézik hogy biztonságos-e az erkély/kerítés, sőt még egy kutyakelengye listát is kapsz ahova millió meg egy drága sampont, fésűt, pórázt, tápot felírnak amit KÖTELEZŐEN meg kell venned...úgyhogy én azt mondom hogy fogadj örökbe egy kistestű kutyust egy menhelyről :D (Egyébként senki ne értse félre, hogy egy sima keverék menhelyes kutyának ne vegyél drága dolgokat, csak én úgy gondolom hogy nem feltétlenül a legdrágább tápokat kell megvenni, szerintem elég ha egy középkategóriásat veszel+teszel mellé zöldséget és hasonlókat:)
2020. máj. 9. 19:37
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

Már leírták, de 50 ezerért nincsen fajtatiszta kutya. 100 felett kezdődnek az árak, esetleg némelyik magyar fajta lehet olcsóbb ennél kicsit.

Menhelyeken, állatvédő alapítványoknál, fajtamentőknél viszont rengeteg erősen tacsi jellegű kutyus keres gazdát, javaslom ebben az irányban keress.

2020. máj. 9. 20:28
 6/10 anonim ***** válasza:
7%
jofogas, ebadta, startapro, kiskutya.hu
2020. máj. 10. 08:10
 7/10 anonim ***** válasza:
88%
Sosem értettem, hogy ha valakinek ilyen szinten nincs pénze, akkor miért akar fajtatiszta kutyát. Menőbb, mint a keverék? Vagy egy tacsi keverékkel megszólnak a szomszédok?
2020. máj. 10. 10:36
 8/10 A kérdező kommentje:
Anyira jó hogy mindenki támad, senki nem mondta hogy fajtisztát szeretnék. És ha a vételáron "spórolok" akkor a tartásán is fogok, nem ismersz nem tudod milyen vagyok úgyhogy ne vonj le következtetéseket.. köszi.. Amúgy meg a fajtiszta kutyák túl vannak szaporítva, nekem jó a "korcs" is csak kicsi legyen...
2020. máj. 10. 14:29
 9/10 anonim ***** válasza:
2020. máj. 10. 15:15
 10/10 anonim ***** válasza:
74%

Általános iskola alsó tagozat, faj és fajta közti különbség.

Amíg a 8 általánost sem végezted el, ne akarj kutyát! Ahhoz tudod kell némi értelem is.

2020. máj. 10. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!