Ha most akarok venni Amerikai Staffordshire Terriert kiskutyát?
Akkor honnan tudom,hogy egy olyan kutyát kapok amit akarok magamnak?Nem az első nagytestű és "erősebb" és komolyabb kutyám!Mint fizikailag,mint szellemileg!!Roti,Dobi,Németjuhász...De egyxerüen tartok attól,hogy idegbeteg vagy agresszív kutyát nevelek fel!És most jönne az ,h olyan a kutya ahogy nevelik...Ezzel 110%-osan egyetértek!!!De,csak egy harci kutya ...aki ha elkezdi,addig viszi a dolgokat míg "normális"munkát nem végez....Félreértés ne essék!Minden kutyámmal tökéletes kapcsolatom volt...és "jó kutyákat neveltem fel"Tényleg jókat!(kutyaiskola,szerencsére kertes és erdő melletti házban élek!!)És tudom is ,h jó kennelből kell elhozni a kutyust!! De tudnátok segíteni hogy tudom kiválasztani a nem is hyperaktív és nem is egy "anyámkatona"kutyust?
Van rá bevált módszer arra,h már amikor elhozom egy szellemileg kiegyensúlyozott kutyust válasszak nagyon sok időre magam mellé és a párom mellé!!Tudom,hogy kennel függő...de ne legyünk álszentek...Sok kennel tulaj csak elakarja adni a kutyusokat,szép szent beszéddel megfűszerezve!!Jah és 5.hónapban vagyunk a kislányunk-al!Ezért is fontos lenne!!
Jah ...még 1 dolog...csak ilyen kutyust szeretnénk magunknak!!Beleszerettünk.:)!!!!!
Köszi a válaszokat bármilyen is!!
Van egy pár "teszt", ami segíthet eldönteni hogy melyik kutyust válaszd ki.
pl.:
Vigyél egy játékot, ejtsd le a földre, és nézd hogy hogyan reagálnak rá. Amelyik kutya megijed, azt én nem választanám. Olyat keress amelyik érdeklődő, és magabiztos.
Fontos az hogy a kutya legyen kommunikatív, ha leguggolsz akkor menjen oda hozzád, akarjon veled kapcsolatot teremteni.
Ha tapsolsz, vagy valami zajt csapsz, akkor ne ijedjen meg, ne essen pánikba. Persze az nem baj ha a zaj irányába figyel, de ne féljen tőle. Ez egy jó idegrendszeri teszt.
Vihetsz egy flakont, amiben kis kövek vannak, figyeld meg hogy hogyan reagál rá a kutya ha leejted. Akar e vele játszani, megszaglássza, vagy inkább fél tőle.
Vihetsz egy rongyot, ezzel meg lehet nézni hogy hogyan játszik. Persze nem durván, mert még kicsi.
Most ennyi jutott eszembe hirtelen.. :)
Ha tenyésztőtől veszed, akkor ő majd biztosan tud segíteni. Mi külföldről vettünk kutyát és Skype-on, videón keresztül teszteltettük őket, valamint a tenyésztő javaslatai alapján született meg a döntés. És olyan lett amilyennek szerettük volna.
Szóval szerintem egy igazi, hozzáértő tenyésztő az igényeid és a tesztek alapján tud majd ajánlani a kölykök közül. Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!