Mit gondoltok errol a taprol? Tudtommal a szaraztapok hustartalma magasabb, de itt a konzerv vezet?
En eddig azt hittem, hogy minden konzerv csak moslek, es hustartalmuk nulla, de ennel a markanal a konzervnek magasabb a hustartalma joval mint a szaraz tape.
Ti adnatok valamelyiket a kutyatoknak?
Szaraz tap:
Konzerv:
Németül nem tudok, de a szárazban 41% a lam (gondolom az a fő húsféle benne), és általánosságban 25% a fehérje (ha jól tippelem, hogy az az első az analitikaiban), a nedvesben meg 37% a lam, és 10% a fehérje (itt legalább angolul van :D).
Akárhogy nézem, se a hús, se a fehérjetartalom nem magasabb a konzervben.
Plusz nem is tűnnek túl jó tápoknak, de persze némettudás nélkül nem merném kielemezni őket.
Angolul:
Kérdező:
A friss húsnak magas a nedvességtartalma, a fehérje tartalma viszont alacsony. Nézzük pl. egy csirkemell filét: [link]
Víztartalom 77%, fehérjetartalom 21%
Tehát:
1. ha ezt belerakod egy konzervbe, nyakon öntöd valami szósszal, esetleg raksz még hozzá némi csini zöldséget, akkor a konzervednek piszok alacsony fehérje tartalma lesz (a példában szereplő konzervnél 10%)
2. ha ezt elkezded leszárítani a száraz tápba, összekevered még ezzel azzal, akkor megint csak sokkal alacsonyabb lesz a fehérje tartalom, mint ahogy az összetevőkből gondolnád (itt: 25%, amúgy az tápok között annyira nem vészes).
(Aztán lehet napokig vitázni arról, hogy mennyire jó, a kutya ennyire feldolgozott formában kapja a fehérjét, hidegen sajtolt tápok, nyers etetés stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!