Ha egy mopsz kutyát kizárólag kutyakonzervvel etetnek és 1 konzerv 3 napig elég, lesz baja?
Az olcsó konzervek 80%-ban vizet tartalmaznak. Emellett rengeteg ízfokozó, cukor, gabona van benne. A hústartalma pedig kb 4%, ahogy a legolcsóbb tápoknak is. Ezek után egy általanos iskolai biológia tudás is elég ahhoz, hogy felmérje a gazda, hogy mennyire káros ez a kutyának.
Ilyen embernek nem is lenne szabad kutyát tartania!
Kutyakonzerv brutálisan egy oldalú még ha jó minőségűt is kapna a kutya.
Mellesleg pikk pakk fogköves lesz.
Napi 200 gramm táp,meg brutál sok egy kistestűnek!!
Viszonyítás képpen ismerősöm border colliejai esznek 300-350 gramm tápot,úgyhogy sokat mozognak. 20-25 kg körül vannak asszem.
Én konzervet csak plusszként izesítésnek adok,mondjuk kb két evőkanál konzi mehet a táp közé ha többet kap akkor lazább lesz a széklet. Szóval ha akarnám sem tudnám csak konzival etetni,de mint írtam nem is egészséges,hiába jó minőségű.
Világosítsd fel,hogy hiánybetegség fog kialakulni a kutyánál(vese,máj problémák) és pár hónapon belül kirohadnak majd a fogai.
Mopsz eleve egy beteges érzékeny fajta.
Minőségi kaján kéne tartani, kistestűek nem fogyasztanak sokat,nekem a 4,6 kgos kutyámnak 4 kg táp 2 hónapig kitart ( real nature-t kap)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!