Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hagynátok ilyen környezetben...

Hagynátok ilyen környezetben a kutyát? Mit tegyünk, vegyük magunkhoz?

Figyelt kérdés

Kishúgom a hétvégén kapott egy kölyök kutyát, aki eddig egy testvéreivel, szüleivel élt egy családi házban. Én ezt már alapból elleneztem, mert szerintem egy 7 éves gyerekre állatot bízni felelőtlenség... Mindegy, jött a kutya, én most itt vagyok még szerdáig velük (látogatóban vagyok, egyetemistaként Budapesten élek amúgy). Viszont ahogy az anyám férje bánik a kutyával, az valami borzalom... Szombaton idehozták, egész délután ment a játék, hurcibálás, nem volt gond. Este viszont ki lett rakva a garázsba (addig a házban volt velünk), ahol persze elkezdett nyüszizni. Erre az anyám férje kiment, és elkezdte erőből püfölni a kutyát (egy tenyérnyi, 10 hetes kutyáról beszélünk!). Én az emeleten voltam, de még ott is hallottam, ahogy nyüszít, lerohantam, hogy mi van, mi történt. Erre mondja anya, hogy a kutyát meg kell tanítani, hogy ne HISZTIZZEN, és hogy ezután egy hangja sem lesz.Másnap a kiskutya a közelébe sem mert menni.

Utána a következő, ami kiborított, hogy a kiskutya szagolgatta a kertben a virágokat, és az egyik virágcserép oldalához állt. Itt kiemelném, hogy szuka kutyáról beszélünk, tehát nem egy mindent kipisilő kan... Ennek ellenére se szó, se beszéd, a nevelőapám odament és hátulról belerúgott úgy, hogy a kutya repült vagy másfél métert. Ezt már nem tűrtem szó nélkül, elszakadt a cérna és elkezdtem vele ordítani, hogy mit képzel, a kutya semmit nem csinált és a saját anyját rúgdossa így, ne egy védtelen állatot. Aztán este nálunk volt egy ismerősünk a fiával, aki elsőéves az állatorvosin. Mondta a srácnak, hogy majd lesz egy feladata, mert a kutyát minél hamarabb műteni kell, nehogy elszökjön és kölykökkel jöjjön haza. Mondta szegény srác, hogy ő még nem tart itt, meg nem is fog még egy jó ideig, és hogy inkább ezt egy már végzett, szakmájában dolgozó állatorvosra kéne bízni (nyilván). Nevelőapám válasza: ő erre nem fizet vagyonokat... Ez bosszant még, hogy jól keres (havi szinten hétszámjegyű összegeket...), de a kutyának én mentem el venni minőségi kaját, mert szerinte bőven jó neki a 3 napos maradék, "ha éhes, megeszi" címszóval.

Én kivagyok ezen, mert szerintem ez csak rosszabb lesz (ismétlem, szombat óta van itt a kutya). A barátomnak panaszkodtam, ő azt mondta már ennél a garázsban verős sztorinál, hogy ne gondolkozzak, induljak vissza Pestre a kiskutyával együtt. Viszont neki van két labradorja, velük is rengeteget kell foglalkozni, és nem akarom, hogy úgy érezze, a nyakába akasztottam egy gondot (én az egyetem miatt összevissza vagyok otthon, nem tudom azt bevállalni, hogy fixen minden nap sétálnék vele órákat reggel-este). Közben rosszul érzem magam, hogy még később mi fog rá várni, ha esetleg szétszedne valamit, vagy elszökne, ugatna, stb. Anyám semmit nem mond ezekre, neki kb csend itthon a neve. A húgom sír, hisztizik, de az nem érdeklő a nevelőapámat. Ha ő kitalál valamit, az csak úgy jó, ahogy ő gondolja...

Ráadásul nem is valami szívós munkakutyáról van szó, egy havanese kutyus.

Most is, ahogy eszembe jut a szombati garázsos sztori, szinte sírok.

2020. ápr. 27. 20:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
3-asnak igaza van de állatvédőknek kéne szólnod először is, mert ez is bűncselekmény. Állatkínzás tárgykörébe tartozik.
2020. ápr. 28. 10:12
 12/13 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem normális, sosem volt az... Most, hogy itthonról dolgozik, és nem jár el heti 5-ször sportolni, még rosszabb. Velünk csak kötekszik, és vitákat generál feleslegesen (tipikusan a "minden baj" fajta ember, aki bármibe beleköt). De ez is pont elég. Anya elhagyni nem akarja, mert hogy mihez kezdene egyedül, nem akar egy második válást is, mert "mit gondolnának mások", és inkább tűr, meg azzal védekezik, hogyha nincs itthon, akkor semmi baj nincsen.
2020. ápr. 28. 11:05
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Vidd el onnan a kiskutyát. A pasit meg jelentsd, hogy többé ne is vehessen magához állatot. Jegyzőnél kell.
2020. ápr. 28. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!