Milyen kutyát ajánlotok?
Sziasztok! Szeretnék a közeljövőben egy kutyát, az igényeim:
1: Legyen intelligens, könnyen tanuló
2: a mozgásigénye 1-3 óra legyen
4: Ne legyen benne nagy vadász hajlam, mert a közelben lévő mocsárosba vinném sétálni, és most van kis nyúl, fácán, kacsák stb, tehát ne fogja ki ezeket
5: lehetőleg minnél nagyobb legyen
Eddig a mudit néztem, mert okos, de a teste miatt a hisky és a szamojéd tetszik.
Labrador?
Huskynak nagyobb a mozgás igénye.
Labradornak ha intenzív a mozgás, akkor talán elég ennyi.
Nem inkabb valami vizi vadasz kutyara lenne szukseged? Vizsla szerusegek, Labrador felesegek?
mudi juhaszkutya
husky es a szamojed is hideget szereto fajta
Szoval ha mocsaras, meg kis nyul es kacsa ... en vadasz kutyak kozul valasztanek.
Miért ne fogja ki a vadakat?
Hozzá tattozik a kutyák ösztöneihez...
Németjuhászt tudnék esetleg ajánlani.
Nekem a stafford nem vadászott max csak megkergette a nyulat.
Komondor se vadász fajta elvan csak az udvaron is és nagy is igaz nem husky.
Esetleg
Ja, bocs felreertettem, azt gondoltam pont vadaszkutyara van szukseged :)
... vadaszkutya nem azert vadaszkutya, mert elkapja az allatokat, viszont a leirt kornyek a letelemuk. Mi a baj azzal ha felzavarja a vadkacsat, vagy megkergeti a nyulat? Legalabb szaladgal egy kicsit.
Ez nem ugy van, hogy elszalad a kutya es visszajon egy facannal a szajaban ... ahhoz elobb le kell loni a madarat.
Husky és szamojéd nagyon nehezen bírja a meleget. A husky ráadásul vadászik is. Felejtős.
Mudi sok foglalkozást igényel és ugatós. Terelőkutya, lét eleme a mozgás.
Minél nagyobb legyen? Kuvasz, komondor, egyéb pásztorkutyák. Vadászösztönük nem igen van, hiszen eredetileg haszonállatok őrzésére lettek kitenyésztve. Mozgásigényűk is kisebb, mint az általad felsoroltaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!