Kutya éjszakai ugatása ellen mit lehet tenni?
Kérdező, ezek borderek! Legalább kicsit olvasnál a fajtáról! Írd már le (lehetőteleg normálisabb helyesírással, mert eddig valami undorító volt az írásod), hogy a futtatás hogy vezeti le az ösztönenergiáikat és szellemi energiáikat? Még fizikailag sem fárasztja ki őket! Egy olyan fajtát, amit arra találtak ki, hogy egész nap tereljen! De semmi esetre sem nevezhető ez munkának! Mégis mit gondolsz, miért ugatnak? Biztos azért, mert annyira nyugodtak és kiegyensúlyozottak...
Kicsit segìtek, mert látom, hogy a szövegértés sem megy, nem csak az írással van gondod. A border munka kutya, tehát munka kell neki! És nem kellene minden idiótának ilyen fajta, csak mert most divat.
a nemetjuhasz is juhaszkutya, fajtajelleg megvan, megis ket fele tenyeszto van. a munkavonalas, meg a nem munkavonalas. gondolom borderbe is. nem kell itt dohogni. kerdezonek, meg nekiesni, nem ismered. en sem tudok annyit foglalkozni a kutyaimmal, amennyit szeretnek, bar azt is gondolom, hogy sokszor az itt felszolalok is hazudnak, mert nehezen hiszem el, hogy 8 ora munka, csalad, haztartas mellett valakinek van ideje es energiaja napi 3-4 orat futtatni a kutyat. igen, ez lenne az idealis, de ne hazudjunk mar.
kerdesre: nekem egy kis keverekem van, tobb fajta vadaszbol, es kepes megallas nelkul ugatni barmikor. ha jon a szomszedba valaki, ha lat egy madarat, vagy a szomszed kutya ugat. persze a taho szomszedaim is ratesznek, rendszeresen allnak a keritesemnel es neznek be. nyilvan en is ugatnek, ha hergelnenek, na mindegy. nekem egy kikepzo mondta, hogy az ugatasgatlo nyakorv az egyetlen megoldas nemely kutyanal. en pl most egesz sokat vagyok itthon, es amint ugat megyek ki, es raszolok, rengeteget fejlodott, neha eleg ha csak kiszolok az ablakon. ellenben amikor nem vagyok itthon, allitolag egyfolytaban ugat. mondjuk ez is csak allitolag. van egyket rosszindulatu szomszedom. mindenesetre en majd szeretnek ilyen nyakorvet venni, meg lathatatlan keritest is, mert nagyon ontorvenyu a szentem. az idosebbik kutyam, o juhasz, egy brutal konnyen nevelheto kutya, kepes egesz nap lustizni. szoval annak, aki munkakutyaval jon uzenem, hogy azert ez nem fekete, vagy feher am.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!