Vélemény bichonokról?
Melyik fajtát ajánljátok, a bolognait vagy a havannait?
Mi a tapasztalatotok vélük? Vélemények?
Köszi a válaszokat mindenkinek!
"Vélemény a bichonokról?"
Ilyen nem igazán van, mert ebbe a csoportba 8 fajta tartozik;
bolognai pincs (Bichon Bolognese),
havannai pincs (Bichon Havanese),
máltai selyemkutya (Bichon Maltese),
bichon frisé,
coton de tuléar,
bolonka cvetna,
bolonka francuska,
kis oroszlánkutya (Löwchen).
Nekünk bolognaink és coton de tuléarünk van. Én a bolognait azért választottam, mert barátságosabbak, mint a havannaik. Azt, hogy neked melyik a megfelelő fajta nem tudom, mert semmilyen információt nem adtál meg magadról.
A bolognai pincs egy kiváló lakásban tartott kutya, nem ajánlott kifutóban vagy kertben tartani. Mozgásigénye nem túl nagy, de naponta egyszer ajánlott sétáltatni. Lakásban való tartása kifejezetten ajánlott mérete és személyisége miatt. Szeret játszani, labdázni, de nagyon jól alkalmazkodik, ezért mozgásigényét magának is ki tudja elégíteni. Szőrzetével sokat kell foglalkozni. Legalább hetente kétszer jól ki kell kefélni, fésülni. Ajánlott a szőrvégeit egy töredezésgátló oldattal kezelni. Talppárnái között rendszeresen ki kell vágni a szőrt. Szemeit és füleit rendszeresen ellenőrizni kell és ha muszáj akkor tisztítani. Fogait hetente legalább kétszer-háromszor fogkefével javasolt megtisztítani, hogy megelőzzük a fogkő felhalmozódását és a benne rejlő baktériumok megtelepedését. Hetente egyszer javasolt a kutya gondos átnézése (bőr, fül, orr, száj, bunda, karom és közei). Rendkívül fontos a rendszeresség, mert fájdalmas fertőzések megelőzésére szolgál.
Szia
Az uncsitesóimnak van 1 bichon havanese kutyusok.A barátaimnak van bichon bolognese kutyusok 2.Igazából nagyon kedvesek és aranyosak.Fázósak és nem kell nagyon sokat sétáltatni.Játékos,pajkos kutyus.Szeretik ha simizik őket és nagyon szeretnek ölben lenni és ha kényeztetik.Van amelyik ugatósabb es van amelyik inkabb csendesebb.Nagyon kell figyelni a fülére,szőrére mert betegségekhez is vezethet ha nincsen ápolva.Hypoallergén a szőre és minimálisan hullik.Allergiásak a csirkére és nem a legjobb ha házi kajával etetitek
Allergiásak lehetnek a csirkére igen. Mint minden más fehérjeforrásra és környezeti tényezőre is.
Maradékkal pedig egy kutyát sem etetünk, nem disznókat tartunk...
Öszinte leszek. Ezekkel a fehér kutyákkal fogalmam sincs, hogy mit csinálnak, de a legtöbb iszonyú ellenséges más kutyákkal, pláne a nagytestüekkek. Minden sétánál találkozom legalább 1 acsarkodó fehér kutyával, amelyik konkrétan üvölt mint a sakál az utca tùloldaláról, mert annyira kattos.
Legyenszíves az, aki ráismer a kutyájára NEVELJE MEG. Ha ugyanezt egy Staffi/ Nemetjuhász csinálná a tùloldalon, szerintem nem rántana rá senki sem vállat, hogy hmm mindegy, max felveszem/elhúzom, hát kit izgat.
És félreértések ne legyenek. Tudom nagyon jól, hogy a jól neveltek kedvesek és aranyosak, de nagyon sok kattos szaladgál az utcákon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!