Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a helyes döntés ebben a...

Mi a helyes döntés ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Kérlek, ne ítéljetek el a kérdés miatt, napról napra jobban kétségbe vagyok esve. Majdnem egy hónapja örökbefogadtam egy 10 hónapos németjuhászt. Korábban egy idősebb, 9 év körülit fogadtam be, nyilván ott sokkal könnyebb dolgom volt.

A kutya időnként, naponta többször felugrál és harap, ahogy egyre jobban belendül egyre erősebbet. Kertes házban, kinti benti kutya. Amikor odakint kezdenék vele játszani, labdázni, ezt csinálja, olvastam sokat, hogy nyomjam le a nyakánál fogva (csak még jobban csinálta, itt komolyan megijedtem), vagy ne foglalkozzak vele (itt az a baj, hogy ha elfordulok, ugyanúgy még egy ideig tovább csinálja, tehát el kell tűrnöm, hogy belém harap, míg abbahagyja). Mindkét al-és felkarom csupa véraláfutás.

Mit tennétek a helyemben? Tartsak ki és tűrjem el egy ideig, hogy ugrál és harapdál, míg leszokik róla, hogy semmibeveszem, vagy lehet, hogy nem bírok el vele, és fájó szívvel, de vissza vigyem a menhelyre még az elején, mielőtt több sérülést okoz? Lehet, hogy én nem bírok el vele ezek szerint... Egyedül élek, most nincs senki, aki itt nálam segíthetne.

Segítsetek!

2020. ápr. 16. 11:22
1 2
 11/18 anonim válasza:
Nem semmik az ilyen menhelyek sem, bár nem újdonság. Kérdező, az új válaszod alapján én személy szerint már nem mernék foglalkozni a kutyival. Most kapsz különböző válaszokat, nem tudsz dönteni. Mindenesetre beszélj a menhellyel, hogy mit javasolnak, mert a helyzetetek tarthatatlan.
2020. ápr. 16. 16:25
 12/18 A kérdező kommentje:
A térdemet nem tudtam elé tartani, mert a karomba, magasabbra, és oldalról harap, helyette a könyökömet tartottam elé. A menhely tanácsára. Nem igazán zavartatta mondjuk magát a kutya. A menhelyen is annyit mondtak, h hát idő kell hozzá, nyomjam le a földre... Nem sok segítség tőlük :(
2020. ápr. 16. 16:52
 13/18 anonim ***** válasza:

A lenyomással az a probléma, hogy a kutya már most erősebb nálad. Ráadásul az emberek javarésze elég rosszul csinálja azt, ami valójában a lenyomást jelenti.

Ráadásul nyomkodjon valaki mondjuk egy 70 kg-os kájt. Sok sikert hozzá.

plusz ha lenyomod, ellenkezik, ls felengeded, mert félsz tőle, vagy mert nem bírod erővel, akkor máris nyert. Tekintély viszlát. Szóval ezt felejtsd el.

Ő még egy tini. Magas energiaszintű, nemrég jött ki a menhelyről. Persze, hogy tele a agya. Mondhatni normálisan viselkedik.

Kutyasuli lesz a kulcs. Nincs a kutyáddal semmi probléma, csak még hülyegyerek. Ha komolyan bántani akarna, hidd el már komolyabb bajod lenne.

2020. ápr. 16. 19:32
 14/18 anonim ***** válasza:
Magyarazd el neki, kutyanyelven, hogy te vagy a "falkavezer". Jan Fennell Kutyapszichologia c. konyve segiteni fog!
2020. ápr. 17. 17:18
 15/18 anonim ***** válasza:
52%
Sajnos benne van a pakliban, hogy beltenyészetes és az ilyen kutyák gyakran labilis idegrendszerrel születnek emiatt.
2020. ápr. 17. 17:42
 16/18 anonim ***** válasza:

Előbb vidd kutya iskolába ha szereted és kötődöl hozzá, ott szakértők foglalkoznak vele és megfelelő tanáccsal látnak el

és meg tanulod te is hogy kell bánni a kutyáddal meg hogy érd el hogy rád hallgasson. Minél hamarabb.

2020. ápr. 18. 13:02
 17/18 anonim ***** válasza:

Csak játszik és/vagy feszegeti a határokat, hogy mennyit engedhet meg magának. Előbbinél a játék hevében lehetséges, hogy nem érzékeli annyira az erőviszonyokat, vagy túl hevesen játszik. A másodiknál viszont komolyabban rá kell dörrenni, mert csak ki akarja puhatolni, ki az alfa a háznál. Hát mutasd meg neki, hogy te vagy, és ezt nem engedheti meg magának(mert különben retorzió lesz.)

Az én első kutyám is ilyen ugrálós volt, és néha megkapta a kezemet, nem erősen, kicsit felszakadt a bőr, de ő rettenetesen hiperaktív kutya volt, és túl heves volt, elszaladt vele a ló játék áatt nagyon könnyen. Csak megfeddtem, hogy nem szabad, és éreztettem vele, hogy nekem ez rossz, stb

2020. ápr. 19. 21:59
 18/18 anonim ***** válasza:
És igen, ebből is látszik, amit írtam, hogy vagy játszik, vagy feszegeti a határokat, hogy ha bántani akarna, akkor már komolyabb bajod lenne.
2020. ápr. 19. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!