Korcs kutya nevelése?
Az, hogy nem fajta tiszta az nem elég.
Nem annyi egy kutya, hogy fajta tiszta és korcs. Fajtákon belül igen csak eltérő jellemek és habitusok vannak, nem ártana azért tudni kb mi van a kutyában.
Jó lenne tudni milyen keverék, milyen jellemzői vannak. Mert egy félig husky kutyával ami arra a fajtára is ütött nem biztos, hogy elbír a kérdező. Vagy egy félig akita vagy terrier kutyussal.
De labrador, berni pásztor keverék stb jámbor kutyák nevelése már azért egyszerűbb történet.
Vannak nagyobb csoportok aminek járj utána mire lehet tőlük számítani. Pl pásztor kutyák, terrierek, bull típusúak, vadász kutyák, ölebek stb. Így ha mondják a menhelyen, hogy valószínűleg ez meg ez meg ez lehet benne máris tudod mire számíthatsz körübelül.
Almon belül még érdemes megnézni melyik kutya hogy viselkedik (márha van rá lehetőség) én pl olyat hoztam el amelyik akkor is szundikált amikor a többi ott pörgött körülöttem. Azóta is nyugodt és szépen elvan a lakásban amíg nem megyünk sétálni. Ha neked sportos kutya kell akkor meg nyilván azt választod amelyik folyamatosan ugrál meg pörög körülötted/ játszik a testvéreivel.
A fajtatiszták pedig legtöbbször egészségesebbek és intelligensebbek, mint a keverékek.
Utolsó, ne írj baromságokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!