Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért sajnálják azt a kutyát...

Miért sajnálják azt a kutyát akinek szigorú a gazdája?

Figyelt kérdés
Miért baj ez amikor utána egyértelműen (tehát utána meg ájuldoznak hogy milyen jól nevelt és nahát itt is ott el elengedheted, ezt is, azt is megcsinálja neked. Ugyanazok csodálkoznak akik előtte sajnálták) sokkal nagyobb a szabadsága? És az a baj hogy még egy kutyaiskolában vagy más kutyás foglalkozásokon is olyan lesajnálóan néznek az ilyenekre.
2010. júl. 26. 17:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
39%

"Tényleg szörnyű, hogy ennyi időt meg energiát feccolnak szegényre"

Persze a jutalomfalatok megteszik a hatásukat! Csak a gazdát nem a jutalomfalatért kell szeretni tudod?

2010. júl. 26. 18:45
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, lehet hogy egy pincsihez nem kell nagy szigor, de egy dobermannhoz pl igen, mondhatod neki, hogy enyje, nem szabad megharapni a postást... nem érdekli majd, keményen kell rászolni..stb. Aki veri a kutyát, na azt én is elítélem, mikor kimegy a kutya, és a gazdája vissza hívja, és rácsap egy nagy, hogy nem szabad. De, a szigor, nem feltétlen jelent rosszat egy kutyának. Te örülnél, ha mindet megtehetnél, vagy más, bármit methetene? Szerintem nem, mert ahogy kimennél az utcára, elvágnák a torkod..stb. (Jó, ez egy durva példa volt, de a szigor igenis kell a kutyáknak) Az ilyenek azért sajnálják, mett az övéjük nem ennyire jól nevelt, megmondom neked.
2010. júl. 26. 19:10
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

"Persze a jutalomfalatok megteszik a hatásukat! Csak a gazdát nem a jutalomfalatért kell szeretni tudod?"

Komolyan azt hiszed, hogy így lázba hoz egy kutyát az 3 szem száraztáp? :)

Hát el kell, hogy mondjam, nem. A közös munka öröméért, a kihívásért, és a gazdira való felnézés miatt teszik. Hidd el, jó néhány klikkeres kutyát ismerek, német juhászokat, cane corsokat, bullmastiffokat, dobbermannokat, rotweilereket. Hidd el, ha nem akarnának dolgozni, nem kenyereznéd le őket két szem száraztáppal.

A jutalomfalat egy megerősítés, amit elsősorban a tanításhoz használunk. Ha egy feladatot már pontosan ismer, akkor azt elvárjuk, nem jutalmazzuk. De nem várjuk el a kutyától, hogy ha sose hallotta még az "ÜL" parancsot, akkor üljön le, mert különben jól felhúzzuk a nyakát egy szöges nyakörvvel, meg lenyomjuk a földre a seggét.

Mi jutalomfalatosok másképp gondolkodunk. Előbb megtanítjuk mit kell csinálni, és csak aztán várjuk el.

2010. júl. 26. 21:20
 24/24 Bozsikrisz ***** válasza:
100%

Az én kutyám is bitang jól nevelt, és kizárólag szóval neveltem, soha nem tetlegességgel. Volt olyan, amikor rosszat csinált, leültettem magamtól 2 méterre, és negyed óráig nem jöhetett oda hozzám. Neki ez nagyon nagy bünti volt.

Én tisztelem és becsülöm azt, aki neveli a kutyáját, persze attól függ, hogy ezt milyen formában teszi.

Azt pl. utálom, amikor pórázon rángatják őket szorosan láb mellett, és füle-farka be van húzva a kutyának. Az nem nevelés.

2010. júl. 27. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!