Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért sajnálják azt a kutyát...

Miért sajnálják azt a kutyát akinek szigorú a gazdája?

Figyelt kérdés
Miért baj ez amikor utána egyértelműen (tehát utána meg ájuldoznak hogy milyen jól nevelt és nahát itt is ott el elengedheted, ezt is, azt is megcsinálja neked. Ugyanazok csodálkoznak akik előtte sajnálták) sokkal nagyobb a szabadsága? És az a baj hogy még egy kutyaiskolában vagy más kutyás foglalkozásokon is olyan lesajnálóan néznek az ilyenekre.
2010. júl. 26. 17:57
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Legalábbis ahova én járok ott így van.
2010. júl. 26. 18:14
 12/24 anonim ***** válasza:
80%
Az is sokat számít,hogy ki mit ért szigor alatt! Természetesen szükség van a szigorra,anélkül nem nevelhető egy kutya. De nem mindegy az sem,hogy milyen mértékű az a szigor. Van aki szigor alatt a verést érti,azt elítélem. Van aki pl. azt,hogy ha rosszat csinál a kutya,nem szól hozzá,kirakja a szobából még megnyugszik-ez a normális szigor,ami hozzá tartozik a neveléshez. Te mit értesz szigor alatt? Kíváncsi lennék.
2010. júl. 26. 18:18
 13/24 anonim ***** válasza:
33%

Igen, és én a vakvezetőkutyákat is sajnálom meg a terápás és segítő kutyákat attól függetlenül hogy tudom szükség van rájuk, 1 hétig voltam ilyen kutyákkal táborban volt alkalmam megfigyelni, gyakorlatilag kiszívják belőlük az életörömet és egy nyugodt, engedelmes robotot csinálnak belőle.

Többször megszakadt értük a szívem, amikor elhívták egy játszó kutyától, labdától, vagy amikor egy vak fiú hívta a kutyát és az még egy utolsó szívszaggató pillantást vetett a tízóraiját evő lányra mielőtt odament és munkába állt. Ilyenkor mindig sűrűn mondogatom h neki fontos ez a kutya az életéhez...

De a sima terápiás kutyák is pár év alatt úgy megszomorodnak, olyan kis szomorú, nyugis kutyák lesznek akik nem tudnak kitörően örülni, kihasználták, elszívták belőle minden szeretetét idegenek, amit a gazdájának tartogatott volna, de ő parancsolta hogy másnak adja és megtette. És éppen azért sajnálom őket annyira mert megteszik értük, annyira jók.

2010. júl. 26. 18:18
 14/24 anonim ***** válasza:
86%

Nem kell velük foglalkozni. Nekemi is rendszeresen beugat a támadó tacskó gazdája, hogy ne szóljak rá a kutyámra, amiért ő is ugrik, mikor megtámadják, hiszen nem ő enyém kezdte. Párszor már mondtam neki, hogy szerintem folytatni se kellene, meg hogy megnézném mit mondana, ha nem szólnék, hanem hagynám, hogy a 30kg-os kutyám megvédje magát a tacskójától.

De szerinte én vagyok a gonosz, aki kiveszi a kutyáját a balhéból, ő meg a kedves, aki megengedi neki, hogy balhézzon. Én már megtanultam nem foglalkozni az ilyen beszólásokkal.

AMgí nem vered a kutyádat, és látják, hogy vígan játszhat póráz nélkül a többi kutyával, addig semmi közük hozzá mit csinálsz.

2010. júl. 26. 18:19
 15/24 A kérdező kommentje:
Dehogy verem. Csak ha megyek valahova velük akkor megkövetelem hogy jól viselkedjenek, ne kolduljanak vagy piszkáljanak másokat, ne kerüljenek el a szemem elől, hogy fogadjanak szót mindig stb. Vannak szabályok és elvárásaim és ezeket mindenhol és mindig elvárom akkor is ha nyaralunk vagy szórakozunk.
2010. júl. 26. 18:22
 16/24 A kérdező kommentje:
És mindig figyelem merre mennek (én ismerem őket tehát jobban tudom miért kell rájuk figyelni), konrollálom őket, hogy oda ne menj, most maradj itt nyugton. Más meg csak szabadjára engedi aztán kész.
2010. júl. 26. 18:23
 17/24 anonim ***** válasza:
80%
Érdekes a mi kutyánk is szigorúan van nevelve, és mi szögesnyakörvvel tanítottuk, mert ez kellett ahhoz, hogy vissza lehessen fogni, ha arról van szó. Ettől függetlenül életvidám, imád játszani, és imád minket is, csak tudja, hogy hol a helye a falkában. Mennyire rossz neki, szegény pára. Ágyban alhat, minden nap foglalkozva van vele, játszva van vele, normálisan etetjük, szeretjük, szegééényke. Egyébként én is sokszor hallottam már, mikor épp megfegyelmeztem valamiért, hogy szegééééény. Mondjuk tényleg sokkal jobb lenne, ha úgy viselkedne, mint annak a kutyája, aki ezt mondta nekem. Ő letépi a gazdájáról a ruhát, keféli a lábát, megtámadja a gazdáját is, meg bárkit aki nem tetszik neki, támad a kerekekre, stb. Mennyivel jobb is neki, őt nem tudják elvinni megfuttatni a kutyafuttatóra, mert nem jön vissza, nem tudnak vele játszani, mert harap, ha kullancs megy bele nem tudják kiszedni, mert harap, az állatorvos nem tudja beoltani normálisan, mert harap, tényleg sokkal jobb neki!
2010. júl. 26. 18:24
 18/24 anonim ***** válasza:
89%
Akkor ez teljesen normális,nem is igazán nevezhető szigornak,inkább betartandó szabálynak hívnám,amire szükség van minden helyzetben. Ezért nem kell sajnálni egy kutyát sem. Az emberek közt is vannak szabályok,mivel a kutyák velünk élnek,nekik is szükségük van szabályokra.
2010. júl. 26. 18:26
 19/24 anonim ***** válasza:
91%
Ja és persze eredeti körülményeik között is vannak szabályok! (farkasfalkában is)
2010. júl. 26. 18:28
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
66%-os 18:18-asnak: nem láttál még vak embert a lakásában a kutyájával! A legtöbbnek az egyetlen társa a kutyája. Több szeretetet kap a gazdájától, mint bármelyik látó gazdis kutya. Ha családban él a vak, akkor is mindenki tudja, hogy mennyit köszönhetnek a kutyusnak! És ezt a szeretetet érzi a kutya is!!!
2010. júl. 26. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!