Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát ajánlotok?

Milyen kutyát ajánlotok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kettő fajta között gondolkodom, vizsla illetve Goldi között vacilálok. Fontos tudni hogy nem ő lenne az első kutyám mivel már volt egy vizslám (10 évig volt velem, nyugodjon békében :() és iszonyatosan szerettem, tényleg hű társ és barát volt, a részemmé vált..viszont sajnos őt nem tudtuk a saját házunknál tartani, de ettől függetlenül egész nap emberek között volt egy hatalmas területen és napi rendszerességgel vittük sétálni és játszottunk vele. Most viszont itthonra szeretnék egy kutyust, ami leehetőleg ha sétáltatva és játszva van vele nem rongál, nem ás gödröket és nem tépi ki a növényeket. Napi rendszerességgel el tudnám vinni 1-2 órás sétákra, nyáron napi többször de év közben valószínű csak délután mikor hazaérek. Melyik fajtát ajánljátok vagy milyet tudnátok még ajánlani. Köszönöm előre is a válaszokat :)

2020. ápr. 1. 09:09
 1/7 anonim válasza:
100%
Szerintem a szíved most a vizslához húz, de a goldi egy új élmény lenne új tapasztalatok.
2020. ápr. 1. 09:36
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Ez kb. bármelyik keveréknek is megfelel. Ja nincs konkrét célod a kutyával, fogadj örökbe menhelyről vagy keress fajtamentést (magyar vizsla sos, retriever rescue)
2020. ápr. 1. 09:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én inkabb labit ajánlanék,annyiból másabb mint a goldi,hogy nemkell ápolni a szőrét,Mi napi 2-3órat sétálunk a labinkkal,sose rombol semmit!vuszont fontos,hogy a labi nem kerti dísz,a családja mellett a helye NEM lehet csak kint tartani,a legjobb neki a kinti-bebti tartás,ha ezt megteheted,csak akkor legyen labid,és fogadj örökbe,a retriver rescue-től,vagy tenyésztőtől és NE szaporítótól!
2020. ápr. 1. 09:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors és értelmes válaszokat 😊 Mindenképpen átgondolom a menhelyet is, az elsőnek nagyon igaza van abban hogy a vizslához húz a szívem még nindig :( Csak nemtudom hogy napi lemozgatással illetve játékkal mennyire rombol egy vizsla (illetve meg lehet e tanítani rengeteg foglalkozással arra hogy ne ásson hatalmas gödröket, ne tépje ki a virágokat)
2020. ápr. 1. 10:00
 5/7 anonim ***** válasza:
88%

Kölyöknek mindegyik rosszcsont, kártékony. De felnőttnek a golden szerintem a legnyugisabb, ha tenyésztőtől veszed, ő tudni fog ajánlani neked az alomból egy nyugisabb példányt, akinek elegendő napi kis séta, játék és elvan nyugton. De labiból is van nyugodtabb egyed. Vizsla már pörgősebb, neki a napi 1-2 óra nem nagyon szok elég lenni, viszont ismerősömnek van, napi 4 órát van vele kint, ezen túl egésznap a kanapét melegíti. Ha esetleg rá tudsz szánni minimum 3 órát, ami nem csak sima pórázos séta, hanem aktívabb, megerőltetőbb mozgás és agyi fárasztás, akkor jó lehet a vizsla, de abból is a nyugisabb példány.

Viszont én a menhelyi kutyákat ajánlanám, akár fajtamentéstől, akár sima keveréket, egyrészről, ha felnőtt kutyust hozol ő alapból nyugisabb, illetve könnyebben beilleszkedik, hamarabb megtanulja a szabályokat, a kölyök sokszor makacskodik, tudod, dackorszakok meg minden, egy felnőttel könnyebb bánni véleményem szerint. Másrészről baromi hálásak tudnak lenni, mindenük a gazdi és baromi jó érzés megmenteni egy bajba jutott, rabkutyát. Nem mellesleg egy mentett kutyusnak simán elegendő a napi 1-2 óra foglalkozás, minden perc aranyat ér számukra, tapasztalat, eddig 9 mentett kutyám van, 2 kivételével mind 5 év fölötti volt, náluk jobb kutya nincs is, bármiben benne vannak, amiben Te veled lehetnek.

2020. ápr. 1. 11:55
 6/7 anonim ***** válasza:
70%
SZerintem a legjobb valami keverék, vagy menhely, ha pedig mindenklépp fajtatisztát akarsz, akkor legalább ne valami túltenyésztett, évtizedek alatt nyomorékká "nemesitett" fajtát válassz, mert neked is pluszköltség lesz és a kutya is csak szenvedni fog ilyen olyan bajokkal élete nagy részében.
2020. ápr. 1. 16:37
 7/7 anonim ***** válasza:
A Goldi a megfelelőbb ebben a helyzetben.
2020. ápr. 2. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!