Akinek gyerek előtt volt kutyája, és jól megtudta nevelni, annak jobban fog menni a gyereknevelés is?
Tudom, hogy teljesen másképp neveljük a kettőt, de a következetesség, a tekintély és a türelem a gyereknevelésben is legalább olyan fontos, mint a kutyánál, nem?
2010. júl. 26. 13:07
1/8 anonim válasza:
Hogy a f@szba lehet a gyereknevelést a kutyáéhoz hasonlítani?Jajj anyám...
2010. júl. 26. 13:14
2/8 anonim válasza:
Én értem, amit kérdezni akasz, de szerintem sem hasonlítható össze a kettő. Max. annyi, hogy mióta kölyök kutyánk van, azóta nagyobb a felelősségérzetünk, ami jó. De attól még,hogy a kutyát esetleg jól neveljük, kétszer sem biztos, hogy a gyereket is jól fogjuk és ez fordítva is igaz!
2010. júl. 26. 13:26
3/8 anonim válasza:
Talán annyi, hogy aki egy kutyát képtelen megnevelni, akkor egy gyereket meg még annyira sem fog tudni.
2010. júl. 26. 13:29
4/8 A kérdező kommentje:
Szerintem aki egy kutyánál következetességet tanul, az következetesebb lesz a gyerekkel is, nem beszélve a felelősségről is, amit szintén megtanul az ember, és hát a gyerekneveléshez mégjobban kell ez is.
2010. júl. 26. 13:34
5/8 anonim válasza:
Talán könnyebb megérteni mit akar a gyerek (amíg nem tud beszélni) hogyha előtte felnevesz és tanítasz egy kutyát , legalábbis kutyasulis ismerősöm ez vette észre magán.Ezen kívül felelősséget tanulsz , sztem ennyi.
2010. júl. 26. 13:55
6/8 anonim válasza:
Elöbb volt ez a kérdés! Öcsém, ellopod más kérdését?
szerintem ez a kérdés mást jelent. És a szabályzatban is benne van, hogyha eszedbe jut róla egy kérdés, tegyél fel újat, ne a kommentekbe menj bele. Az, hogy melyiket könyebb nevelni szerintem mást jelent, mint hogy milyen hatással van a kutyás gyakorlat a gyerek nevelésre, de ez szövegértelmezési kérdés, elismerem.
2010. júl. 26. 14:15
8/8 anonim válasza:
következetesség, türelem, pozitív példamutatás és erőszakmentesség, ezekre építve lehet tökéletesen gyereket és kutyát is nevelni
ebben hasonló a két dolog
egy gyermeknek is szüksége van megfelelő mozgásra, feladatra amivel leköti az elméjét és a jól végzett munka jutalma sem maradhat el, hogy megbecsülje magát és a szüleit is.
...szóval szerintem nagyon is sok párhuzam vonható a két dolog között egy gyermek pszichéje is hasonló mint egy kutyáé -akár milyen furcsának is tünik- persze a gyerek nem egy ragadozó állat de csak kényeztetéssel, babusgatással hasonló labilis, jegyeket mutatnak mint egy hasonlóan nevelt kutya (pl. hisztizés)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!