Nem agresszív a kutyám, sőt nagyon félénk, ezen hogy segíthetek?
Menhelyről hoztam el már egy éve.
Nála kisebb ill. vele egy méretű kutyákkal barátságos, de általában sosem kezdeményez, ha nagyobb kutya közeledik felé, akkor általában csak áll, és ráncolja az orrát. De sosem kap oda, hanem ha már nem bírja elszalad.
Emberekkel is inkább tartózkodóan viselkedik, csak a gazdáinak udvarol.
Jan Fennel, Victoria, csodálatos kutya doki, Korom Gábor... Mindent láttam olvastam, de mindenhol a domináns, agresszív kutyák problémáinak kezeléséről van szó, mit tegyek, hogy kicsit jobban bízzon a kutyatársaiban? Tényleg olyan szelíd "nagyokat" is elhajt magától, megszökik előlük, hogy tuti nem jó neki így. A kisebbekkel is nehezen ismerkedik, ha azok nagyon hevesen közelednek, lelkesek, akkor is ráncolja az orrát vagy elszalad.
(Amúgy középtermetű kutya.)
A Csodálatos kutyadokiban még meg is jegyezte Ceaser, hogy a domináns v. agresszív kutyákat könnyebb kezelni, mint a gyávákat... De azt már nem mondta el, hogy mit lehet a gyávákkal csinálni, azt nem mondja el. :(
Tudtok segíteni?
Ha úgy gondolod, hogy tényleg félelemből nem kezdeményez, szerezz neki kis barátokat, majd fokozatosan "növeld a méretet". :) Fontos, hogy mindig olyan társaságba vidd, ahol egy kutya sem aggresszív, mert egy rossz tapasztalat elronthat mindent. (vigyázz a rámenős fiúkkal is, sok lánykutya nem szereti, ha túl hevesen udvarolnak neki, és attól is megijedhet) Ha jól csinálod, egy idő után gond nélkül odamegy majd nagyobb kutyákhoz is.
Más kérdés, ha alapvetően nem szereti a kutyatársaságot. Persze ezt is enyhítheted, ha mindig jófej kutyákkal hozod össze, akik nem zavarják, nem riogatják, de ebben az esetben ne várj csodákat.
határozott és következetes iránymutatás segít a félénk kutyákon is ...a leírtakból nem nagyon derül ki mi is a helyzet nálatok de ha valóban félénkségről van szó akkor először is a ti bizalmi kapcsoltatotokon érdemes dolgozni
sok fegyelmezett pórázas séta ahol érzi, hogy te irányítod a dolgokat merre mentek , kivel találkoztok, mikor mit csináltok, beiktathatsz alap fegyelmező gyakorlatokat is "ül"fexik""marad" stb....ezeket a sétákat pedig játékszünetekkel old fel, ahol együtt hülyésgedtek szaladgáltok, apportíroztok, rongyoztok...
így teheted kint is magabiztosabbá és főleg azzal ha te is ezt a magabiztosságot, döntésképességet sugárzod felé
Próbálj meg keresni egy barátságos, játékos, nem túl vad, nem agresszív, nyugodt kutya-játszópajtást , aki mellet majd lassan felenged, és kevésbé lesz félénk. Ez persze nem megy egyik napról a másikra.
Fontos, ha a kutya fél, ne kezd el babusgatni, mert akkor ugyanúgy fog még félni, Legyél nyugodt, mutasd meg neki, hogy nem kell félnie attól a másik kutyától.
Ezeket az elveket követem, elég sokat vagyunk kutyatársaságban, igazából nem olyan hű de vészes a helyzet, mint ahogy elsőre fölvázoltam...
Mi ketten nagyon jókat szoktunk bírkózni rohangálni, néha agilityzünk, ezt mindketten nagyon élvezzük.
Szóval van abban a válaszban valami, hogy ő ilyen, mert mondjuk van pár barátja, akiket kitörő örömmel üdvözöl (egy nagy, akire mindig úgy reagál, hogy kölyökként kezd viselkedni, és ilyen kölyök-behódoló pózban hívja játszani, meg egy barátosné, akit ha már 20 méterről kiszúr lerohanja bírkózni), őket régóta ismeri.
De az az igazság, hogy ivartalanított kan kutyus, és sokszor azt hiszik rá, hogy lány. Tudom ez így elsőre hülyén hangzik, nem tudom tapasztalt-e már valaki ilyet. Meg valahogy a dominánsabb kutyusok legyen az kan vagy szuka, azonnal megérzik, hogy ő ilyen félénk típus és sokkal pimaszabban elkezdik ledominálni, amitől ideges lesz, viszont verekedni nem akar, úgyhogy kereket old, így oldja meg a konfliktusait...
Én azt javasolnám, hogy próbálj elmenni egy terápiás foglalkozásra, ott a félelemből agresszv kutyákat is szokták kezelni, valószínűleg a tiéd is ilyen, csak az ő agrsszivitása nem megy tovább a vicsorgáson.
Én Zsoldos Mariannt javasolnám, ő profi, és hoz neked jó nagy kutyákat a terápiás foglalkozásra, valószínűleg a kutyudnak kicsit tanulnia kell a kutyákkal való kommunikációt.
Mariannt megtalálod a népszigeti kutyaiskolán keresztül is, vagy ezen az oldalon: [link]
Eszembe sem jutott megválni tőle. :O Én feltétel nélkül szeretem, csak mint írtam félek, hogy neki így nem jó.
(Ha vki ilyen kicsi ok miatt képes megválni a kutyájától, hogy az nem olyan, amilyennek ő szeretné, hát az Taigetoszra való, már bocsánat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!