Most akkor szomorú vagy mi a gond a kutyámmal?
Szerintem ő egy kevésbé pörgős kutya.
Foglalkozz vele sokat és ha még nem túl öreg tanítsd meg játszani, meg új dolgokra. Pl. apport, különböző trükkök, mint a lábközött követés, szlalom, forgás stb.
Én is addig sajnáltam a kutyámat, amíg a mínuszokban nem a hátára fordulva, széttett lábakkal az igazak álmát aludta. Ilyen fajta, hogy nagyon szereti és bírja a hideget. Nem is használja a házát.
Az, hogy a ti kutyátoknak kell-e, ennyiből nem lehet megállapítani, ha kistestű, rövid szőrű, akkor legalább éjszakára egy szigetelt helységben tartózkodhatna.
Legyen meg a napi séta, foglalkozás, dögönyözés és minden ok lesz.
Van ilyen típus. Az én kutyám is szétterülve aludt a hideg betonon a -8 fokban, mellette 2 méterre volt a szigetelt, kibélelt kutyaház. A kutya nem hülye, nyilván behúzódna a fázna.
Valószínűleg a tied kevésbé játékos és nem annyira pörgős. Nem gondolom, hogy baja lenne, ha eddig is ilyen volt és nem hirtelen lett kedvetlen, bágyadt, mert akkor beteg lehet. Legyél vele sokat, tanítsd, menjetek sétálni, majd ha jobb idő lesz menjetek vízpartra, ha van erre lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!