A standard szálkásszőrű tacskók keményebb kutyák mint a többi kutya ebben a méretben? Akár magánál nagyobb kutyával is el tudna bánni?
Eszembe sem jutna soha viadaloztatni, nem is támogatom az ilyesmit... Hanem természetesen elítélem.
Csak érdekel.
Munkavonalú, standard (tehát a legnagyobb) tacskóra gondolok.
Elvileg Őket nem is nyúlvadászatra, hanem vaddisznó hajtásra és dúvadak megölésére tenyésztették.
Egy sakállal pl. lehetséges, hogy elbírna?
Igazából kotoréknak és utánkeresésre lettek kitenyésztve. Vaddisznó leterítésére például az argentín dogot tenyésztették ki.
Ha választani kellene, a jagdot lehetne a legkeményebb kisebb termetű kutyának mondani.
Nos, ezt a dolgot hogy vaddisznó hajtásra, meg a dúvad megölésére tenyésztették ki nem én találtam ki, hanem tenyésztőtől hallottam.
Igaz, rosszat írtam, mert nem teljesen ezt mondta, nem azt mondta hogy erre tenyésztették, hanem hogy erre is használták...
A legkisebb méretet használták nyúlvadászatra, és még van egy měret a kettő között.
De ha jóltudom, akkor csak a szálkásszőrű az amelyikben komoly vadászösztön lakozik/lakozhat...
A hosszúszőrüt már inkább társasági kutyának tenyésztették, spánielek bevonásával.
A róka meg a sakál dúvadnak számít...
Ezeket valóban megtudná ölni?
Szerintem is a jagd a legkeményebb ebben a méretben. Hallottam olyanról, amit el kellett zárni a komondortól, mert folyton nekiment. Persze a jagd érdekében történt az elkülönítés.
A tacskó remek kutya. Kotorékeb. Az egész testalkata erre lett kitenyésztve.
Rókát megtudja ölni, sakál és borz ellen nincs esélye.
Vaddisznóra sok fajta volt, de manapság szerintem disznófogásra csak argentin dogot használnak. Régen erre volt a német dog is pl., de a középkori Magyarországon agarat és kuvaszt is használtak ilyen célra.
Tacskó nyúlra is jó, ha bent van az üregében. Ha a mezőn, azt csak agár tudja megfogni.
A sakál azért jóval nagyobb, mint egy tacsi és pár fős falkákban járnak(tudtommal).
Egy felnőtt róka is elég nagy, de az még menne neki, mivel erre tenyésztették.
Egy közép uszkárral elbánna :)
(off: van egy harmadik szőrváltozat is, a sima)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!