Hogyan jobb egy nagyobb testű kutyának? Ha fiatalon (6hó) lesz ivartalanítva, vagy amikor már teljesen kifejlődött, nem nő tovább (2 éves körül)? Amstaffról lenne szó.
Nekem a doki fiatalabb korban javasolta. Én mindegyiket 6 hós körül ivartalaníttattam, nem láttam semmilyen hátrányát. Ugyanúgy fejlődnek, mint az ivaros társaik.
Ha szuka, akkor mindenképp a korai a jobb, ahogy az orvosom is mondta: "kiskutya kis műtét, nagykutya nagyobb műtét".
Nekem kan kutyaim vannak es en ezt a tajekoztatast kaptam:
Lehet szo a korai ivartalanitasrol, 1 eves kor elott, de jobb kivarni, mert addigra fejlodik ki normalisan a hugyuti szerveik. Tovabba a korai ivartalanitas (kb 1,5-2 eves koruk elott) mivel hatassal van a nemi hormonokra, ezert azok nem “kapcsoljak ki” a kutya novekedeset es nem jelentosen de par centivel es 1-2 kiloval nagyobbra nonek mint a tobbi fajtarsuk. (Tehat ez pont forditva igaz, mint nalunk embereknel.) Amugy a fiatalabbik kutyam most 2 eves es meg mindig nott egy picit szeptember ota, pedig nem nagy testu egyaltalan. (17kg most)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!