Hogyan szoktathatom hozzá a 3 éves, tegnap befogadott nagyobb testű kutyát a lépcsőzéshez?
Lehet, hogy valami kellemetlen élménye van a lépcsővel kapcsolatban. Pl. lerúgták a lépcsőn, ahogy a szomszédom is tette a kutyájával, mert fel mert menni a 12 lépcsőn a teraszra. De az is lehet, hogy azért fél megtenni az utolsó szakaszt, mert tudja onnan a nagyvilág következik és fél, hogy ott megint magára marad, elveszít téged.
Ok nélkül nem csinálnak semmit a kutyák, csak mi nem ismerjük az okot.
Nehéz eset és még nagyon rövid az idő, hogy igazán megbízzon benned és vakon kövessen.
Így jobb ötletem nincs, mint rövid pórázon, erővel kell levinned ezen a szakaszon, aztán később már nem lesz gond.
1-es vagyok
A jutalomfalatozással kapcsolatban ez esetben ambivalens érzéseim vannak, mert ez nem jutalmat érdemlő tevékenység, viszont ha jutalmazod, akkor meg azt fogja elvárni és ha már nem adsz neki, nem fogja érteni.
Az tudod, hogy a kutyusod tériszonya a tiédből ered?
A legelső alkalommal amikor ilyenben volt közösen részetek, pontosan érzékelte, hogy neked gondod van ezzel és ez rögződött bele. Nem én találtam ki, valahol olvastam erről.
Valószínűleg fáj neki...
A kutyáknak nem szabad lépcsőzni, főleg nem a nagytestűeknek és különösen nem a németjuhászoknak.
Náluk az egyik leggyakoribb a csípődiszplázia, aminek kialakulási esélyét a lépcsőzés nagyban növeli.
Ha családiház és megoldható, akkor szerelj fel neki egy rámpát, ha nem oldható meg, vagy panel, akkor pedig cipeld.
Egy emelet az semmi, 40 kilót egy emelet erejéig egy 16 éves lány is elbír...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!