A fenék szaglás ismerkedés vagy dominancia?
Ismerkedes.
Dominancia fel sem merulhet ha ott a gazdi, hiszen a gazdi a dominans, nem a kutya.
Ismerkedés persze!
Az első válaszolónak meg javaslom, hogy a dominancia jelentéséről olvasgasson legalább egy keveset. Ha nem érted a szót, ne használd.
Én is így voltam vele, de kb egy hete a futin találkoztunk egy új taggal akinek az idősebb kanja folyamatosan morgota az én 1 éves kanomat miután 2 mpre oda ment szaglászni.
A gazdája meg nekem esett, hogy az ENYÉM mennyire domináns meg hogy mászik a sajátja fenekébe (2 mp volt és elhívtam onnan a kutyám)
Tudom "sz@rd le" de annyira zavart ez az alaptalan vádaskodás, főleg hogy mekkora undorral nézte a kutyám csak mert az övé nem tudta elviselni a jelenlétét. Az enyém amúgy le se tojta.
TL;DR a fenék szaglászás nem dominancia, leszarni a másik kutya testbeszédét viszont az.
"odakapásra elugrás"
A kutyák nagyon finom testbeszéddel kommunikálnak. Az odakapás az kb. annak felel meg, hogy "eriggy innen a k. anyádba, mer' különben!" és több, mint valószínű, hogy előtte az udvariasabb kérések már "elhangoztak", csak se te, se a kutyád nem érzékelte. Legközelebb figyeljetek jobban a másikra.
Észre vettük, morgott. 1 mp morgás 2.ra odakapás. Azért hívtam el. És ekkor kezdett fárasztani a gazdája hogy az enyém a domináns...
Amúgy akkor is morgott rá amikor egy harmadik kutyával játszott az enyém aztán föléjük állt morogni. Persze az is az enyém hibája volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!