Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya vagy akármilyen állat...

Kutya vagy akármilyen állat meggyilkolása miért nem súlyosabb bűncselekmény mint az emberölés?

Figyelt kérdés

Egy ember élete miért ér többet mint egy állaté?

Sok állat sokkal értelmesebb, értékesebb lény mint rengeteg ember.

Ráadásul egy ember még valamennyire tud védekezni, de egy állat esélytelen.

2020. márc. 11. 07:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
20%

Mi meg az ilyen idióta vgánokat utáljuk, hidd csak el. :D

Szerinted (most mondok egy példát) autó után kötve vontatni egy még élő állatot büntetésből ugyanaz, mint megenni egy csirkecombot?!

Ne is válaszolj, nektem vegánoknak már az agyatok helyén is csak kuloricafara van, úgysem fogunk tudni érdemben kommunikálni.

Eszem húst, de igenis álltvédő vagyok, külömb sok vgán fotelharcosnál. Ott pihen a halál torkából a cigánysorról mentett kutya, nellette az illtosról befogadott a kanapémon. És szeretem a húst, idióta szájhős!!!

2020. márc. 11. 12:27
 12/19 anonim ***** válasza:
72%
Ha egy kutya értékesebb egy embernél, akkor legközelebb ha beteg leszel, ne egy orvoshoz forduljál, hanem szólj a kutyádnak hogy gyógyítson meg. Ha az autód rossz, pisilje le, hátha megjavul.
2020. márc. 11. 13:24
 13/19 anonim ***** válasza:
88%

aki ilyen kérdést tesz fel, annak nem lehet morális intuícióra alapozó választ adni, mert nem érti meg. A kérdés "melyik súlyosabb?" Talán megértenéd a különbséget, ha azt az embert (anya? apa? barát? hát csak létezik egy db ember, akit SZERETSZ), tehát akit legjobban szeretsz a világon, baltával agyoncsapná egy bűnöző és ugyanakkor a kedves kutyád/macskád/ aranyos arany hörcsögöd is lebaltázná.

Akkor érzenéd a különbséget. Melyik a nagyobb bűn.

Így esélytelen, ha a szóbeli példát nem tudod átélni, akkor így halsz meg bután.

Ha esetleg mégis megérted, akkor lehet tovább lépni.

Egy uzsorás vén, rossz ember meggyilkolása is nagyobb bűncselekmény, mint a kedvenc kutyádé, illetve bűn, akkor is ha "elvben a megszerzett pénzt JÓRA akarja használni" a gyilkos (mint Dosztojevszkij hőse, Raszkolnyikov).

De ez már bonyolult, itt kevés az időm, ehhez el kell olvasnod Dosztojevszkij 'Bűn és bűnhődés' című regényét.

Jó olvasást és morális fejlődést kívánok!

2020. márc. 11. 17:36
 14/19 anonim ***** válasza:
89%
A növények fotoszintetizálnak, ennek során oxigént termelnek, ennek fényében mekkora bűn növényt enni?
2020. márc. 11. 20:29
 15/19 anonim ***** válasza:
96%

Hát, lehet, hogy NÁLAD értelmesebbek az állatok, de azért ne általánosíts. Én is szeretem az állatokat, de azért nagyon nonszensz, amit mondasz, már ne is haragudj.

Ráadásul lerágott csont, unalmas demagóg duma.

2020. márc. 13. 20:43
 16/19 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem a Kérdezőnek van igaza. Az állatok ezerszer értekesebbek és intelligensebbek, mint az emberek. Ha látnék egy kutyát és egy embert fuldokolni, én nem kérdés, hogy a kutyának segítenék.
2021. jún. 13. 12:24
 17/19 anonim ***** válasza:

Figyelj te 16-os értéktelen, unintelligens evolúciós zsákutca! Ha te életveszélyben volnál, és melletted egy okos kutya, vagy ló, vagy szép énekesmadár, vagy más nálad "ezerszer értékesebb és intelligensebb" állat is életveszélyben volna,

és nekem lehetőségem nyílna 1 élőlénynek segíteni:

Téged mentenélek először, akár életem kockáztatásával is.

Ha ezen elgondolkodsz, megpróbálod megérteni - talán egy lépcsővel feljebb jut a tudatszinted.

És utána szépen haladj tovább azon a lépcsőn.

2021. jún. 14. 21:45
 18/19 anonim ***** válasza:

#17.

És miért engem próbálnál megmenteni, amikor annyira értéktelennek és unintelligensnek tartasz engem? Főleg, hogy nem is tettem érted soha semmit és szerintem nem is tennék a megmentésem után sem, bármilyen rosszul is hangzik.

Egyébként meg nem tartanék igényt a segítségedre, ugyanis egyáltalán nem szeretem az életemet. Nem is érteném, hogy miért húztál ki engem a vízből, valószínűleg hülyének néznélek. Kellene ez neked?

2021. jún. 17. 10:09
 19/19 anonim ***** válasza:

#16 és #18 Csak ismételni tudom: Gondolkozz el ezen, és egy lépcsővel feljebb jut a tudatszinted.

Nem nagyon értetted meg, amit írtam, de nem magyarázkodom, jöjj rá magad.

"értéktelennek és unintelligensnek tartasz engem"

-nem ismerlek, nem tartalak semminek se - de te írtad, hogy az "állatok ezerszer értékesebbek és intelligensebbek" - és feltételezem, te is ember vagy, tehát magad írtad, hogy ezredrésze az ember értéke és értelme az állatok értelménél.

"hülyének néznélek"

ez sem újdonság, mivel én is ember vagyok, tehát lásd fenti kifejtést.

Még egyszer, pontosítok:

ha rajongásig szeretett kutyám és te életveszélyben volnál, és csak egyet menthetek, téged mentenélek.

Rettenetesen fájna a kutya elvesztése, de tükörbe tudnék nézni utána. Pont.

*

Találd meg azt, ami örömmel tölt el - szabadidődben keresgélj - énekelj, rajzolj, fessél, zenélj, táncolj - ez hiányzik az embereknek, sajnos.

2021. jún. 18. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!