Hogyan tudom feloldani a megremult kutyamat?
Sziasztok!
Elsosorban tapasztalatokra lennek kivancsi. Van egy 7 honapos biewer yorkim. Egy nagyon eszes kolyok, remekul tud figyelni ram. Azonban ha valami megremiszti, utana legalabb fel oraig nem tudok fele semmit sem kezdeni, a vilagbol is kirohanna ilyenkor. 3.5 honapos kora ota kutyaovizunk, eleinte nem kedvelte a tobbi kutyat, mara mar futna oda a tobbiekhez jatszani.
Azonban ha egy nala sokkal nagyobb testu kutya rohan fele hirtelen, akar a kamasz hebrencskedes miatt, nagyon megijed.(persze, erthetoen. En is megremulnek ha hirtelen egy nalam 5x nagyobb idegen futna felem) Amikor ez elofordult, nekem kellett megallitanom a kutyat, mert nekem rohant volna. Kitepte a porazt a gazdaja kezebol...
Masik pelda: setalunk ma, teljesen szepen jott, figyelt ram, pedig ritkan jarunk arra, raadasul forgalmas ut mellett mentunk nem messze. Hirtelen kozvetlen kozelrol a keritesnek ugrik egy kutya, nagyot csattan ekkor, es fulsiketitoen ugatni kezd. Annyira megremult a kutyam, hogy utana huzott engem, menekulni akart. A legkevesbe sem erdekelte a jelenletem.
Igazabol az lenne a kerdesem, kinek milyen praktikak valtak be a megnyugtatasra.
Amint lehetosege lesz, az oktato a suliban be fogja hozni a sajat, nyugodt, nagytestu kutyajat hogy szocializalni tudjuk a kisebbeket. De addig szeretnek valami javulast elerni. Tudok valamit kezdeni azon kivul, hogy gyakran setalunk? Nem akarom ennek kitenni ot. Attol tartok, a felelem es az emiatti menekules/huzas rogzulne benne. Agilitynel is a fent emlitett kutya elszabadult, es berohant az en kolykom utan az alagutba. Akkor is nagyon megijedt, addig mindent tokeletesen teljesitettunk, de utana mar csak menekulni akart. :/
Koszonom elore is a segitseget! :)
Egy amugy remek, kiegyensulyozott kutyarol van szo, de orulok hogy ennyire temaban vagy! :) Milyen jo, te ilyen bator vagy, es nem ijednel meg egy cseppet sem, ha mondjuk 5, nalad ketszer nagyobb, idegen ferfi szaladna feled... A keritesnel pedig en is megijedtem, annyira hirtelen volt. A kutyam torzskonyves, megbizhato helyrol van, es nem disznek vettem, hanem hogy kihozzam belole a maximumot. Nem gyenge idegrendszeru, csak a meretebol adodoan felenk.
Mondtam, hogy tapasztalatokra vagyok kivancsi. Nem pedig a sztereotipiakra. Arrol nem tehetek, hogy te csak idos holgyek begyoposodott kutyajaval talalkoztal...A yorkik igazi terrierek, tele vannak energiaval, es intelligensek. Ismerek olyat, aki aktivan agilityzik, egy masik obedience versenyeken szerepel. Minden a gazdatol fugg. Az oviban, a korcsoportjaban pedig az en kutyam az egyik legugyesebb, pont ezert: mert foglalkozva van vele minden egyes nap.
En csupan tippeket varok, hogy minden helyzetet jol reagalhassak le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!