Ez a kutya valami szuper okos? (video)
http://www.youtube.com/watch?v=zwJgnBQiJho
Mennyi idő, mire egy kutya ugyan azt megcsinálja, mint ez a doberman? Ez valami nagyon okos kutya? A neve is tök hosszú, valami prémium tenyész kutya? Most egy sima dobermann is megtanulná ezeket? Mennyi idő lenne? Évekbe telne?
Hát szerintem nem különleges, csak nagyon sokat kell vele foglalkozni, hogy ezeket megtanulja.
Nem függ attól, hogy milyen tenyészetből származik, a dobermannnak a vérében van, esetleg annyi, hogy ne legyen idegbeteg, ne legyen túltenyésztve, megbízható helyről legyen az állatka...
egy kiképzőt kéne megkérdezz, de ahhoz, hogy teljesen megbízhatóan tudja ezeket a feladatokat, szerintem kb. 1,5-2 év kell, addigra nő be a fejük lágya.
Ez egy "alap" munka. Sok munka megtanítni, de a legtöbb kutya megtanulja, csak aztán ugye a verseny csak egy nyerhet. Azt nem tudom hogy ez a kutya milyen eredményekkel redelkezik fajtatisz7ta törzskönyves.
Egy sima dobermann is meg tudja tanulni ha megfelelő a jelleme, és a gazda is. Évekbe meg telik mert a kutya is gyak. éveket él csak és egy idő után már túl öreg a versenykekhez, tehát inkább jópár hónap.
Nem szuperokos, csak simán munkakutya, és valószíbűleg jó pedigréje van, szinte biztos, hogy a szülei is eredményes munkakutyák.
De azt ne gondold, hogyha veszel egy ilyen kutyát, akkor az ilyen okos lesz, itt főleg a gazdi okos. Itthon mondjuk már nem is erős a munkavonal dobermannban, úgyhogy emiatt nehezebb dolgod lehet, de hozzáértéssel, sulival, segítséggel, kb. 3 éves korára simán tudsz ilyet nevelni a kutyádból.
Tök mindegy van e törzskönyve vagy nincs. Ezen a videón egy kisebb munka bemutatója volt a kutyának.
Volt egy érintés nélküli akadály leküzdés.
Egy lanyha láb melletti szabadon követés.
Egy élelem megtagadás.
Egy segéd kísérés tolató tempóban (egyedül ez volt a különleges)
Őrző védő munka.
Ezekhez nem kell törzskönyvesnek lennie egy kutyának, hogy megtanulja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!