Angol cocker spániel mint terelőkutya? :O
Figyelt kérdés
van egy egy éves cocker keverékem. (az anyja cockernél kisebb keverék). kiskorában sose érdekelte a labdája. 3 hónapja észrevettem, hogy a kézilabda méretű focilabdánkat az orrával terelgeti (elég ügyesen, mintha focizna). ügyesen kikerüli vele az akadályt. ha nem arra megy amerre ő szeretné, akkor megcsípi. Továbbá egyszer kiszökött és a postást próbálta terelgetni (nem harapta, csak körbe futotta és ugatott). ugyanezt csinálja a macskánkkal is. mi lehet ez?2010. júl. 24. 17:34
1/15 anonim válasza:
A labdával egyszerűen így játszik. Meg agresszív/fél ha a posást ugatja. Sok kutya tesz ilyet, de ettől még nem terelőkutya.
2/15 anonim válasza:
A macsak meg gondolom érdekli de nem mer közel menni hozzá vagy csak a vadászösztöne.
3/15 A kérdező kommentje:
nem fél tőle és nem agresszív. ha valaki jön,akkor az orrával lökdösi arrafele, ahol mi vagyunk.
2010. júl. 24. 17:39
4/15 A kérdező kommentje:
vadászösztön? kiskora óta van meg a macska és a kutya is. odamer menni hozzá,az orrával bökdösi (szegény cica). egyébként ha higgadt,akkor együtt alszanak és a nap nagy részét együtt töltik. csak miután megtalálja a labdát akkor jön elő ez a hajlam és utánna mindennel ezt csinálja kb fél óráig (vagy amíg el nem fárad). egyébként nem hasonlít cockerre, inkább ilyen tacsi kinézete van, de az apja fajtiszta
2010. júl. 24. 17:41
5/15 anonim válasza:
Szerintem inkább játékosnak mondható.
A terelő kutyák(pl. puli) kifejezetten megtaníthatók a terelésre különböző vezényszavakkal, nagyon okos, tanulékony, engedelmes kutyák.
6/15 anonim válasza:
És most mit akarsz? Miért akarod ráerőltetni hogy őneki most terelő ösztöne is van? Ettől nem lesz jobb. Ő NEM terelő kutya és kész.
7/15 A kérdező kommentje:
tudom hogy nem terelőkutya. nem eröltetem rá, de nem jönne ki jól, ha erdőben gyakorlás közben meglátna egy nyulat vagy egeret és elkezdené így böködni az orrával -.-' egyébként még abban se vagyok biztos hogy vadászatra alkalmas lenne.
2010. júl. 24. 17:45
8/15 anonim válasza:
Ha jól tudom a kutyának megtalálni, felhajtani visszahozni kell a vadat nem megfogni. Szóval akkor nem tök mindegy? Szerinted egy igazi vadászkutya hogy él otthon? El kell előle zárni minden állatot mert megöli? Dehogy! Mert tudja mikor mit kell csinálni. Ha meg vadászkutyát akarsz akkor miért nem veszel tenyésztőtől aki vadászik velük?
10/15 A kérdező kommentje:
mert nem konkrétan vadászkutyát akarok és nem akarok tenyésztettet mer azoknak mégis elöbb lesz gazdájuk mint szerencsétlen keveréknek. de valamit szeretnék vele csinálni mer neki se jó hogy egéz nap itthon van és nem csinál semmit. ebből lesz majd az hogy egyre gyakrabban megy el mert a séta nem elég. meg kell tornásztatni kicsi testileg,lelkileg. nem fog meg semmilyen állatot. az orrával böködi hogy menjen valamerre.
2010. júl. 24. 17:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!