Nem bünteti a törvény az ilyen állattartást?
A kérdező erre gondolt, mikor a 4 méteres láncról beszélt.
Én is elítélem, ha valaki láncon tart egy kutyát. Úgy néztem, a kutyaház sem a legjobb, de inkább így éljen, mint az utcán. Sajnos az emberek nem gondolnak arra, hogy az állatok is érző lények.
Magyarországon szerinted mégis mit büntetnek?
Max. azt, ha megversz egy cigányt, aki beléd akarta szúrni a kést.
Sajnos, X méteres láncon lehet tartani, én is 4 méterre emlékszem, de lehet hogy valamelyik városi ebrendeletben volt, mindegy a lényeg, hogy sajnos lehet.
Azonban így is azonnal el kéne venni tőlük a kutyát. Az nem kifogás, hogy hogyan élnek a gazdák, meg hasonlók. Kutyát soha nem lenne szabad láncon tartani.
Ilyet is, hogy lehet írni, biztonságosabb láncon tartani?
Biztonságosabb?!
Épp a lánctól fog a kutya lassan megőrülni!
Az a baj, hogy eladni akarják, miért nem ingyen kínálják?
Nem elég, hogy szarul tartják még pénzért is akarnak tőle megszabadulni.
Így meg lehet senkinek se kell majd. Mégis ki akarna fizetni azért, hogy egy felnőtt kutyát elvigyen? Mikor, a menhelyről szerezhet akárhány felnőtt rotit, ingyen is.
Remélem majd valaki befogadja.
És ilyen esetekben nem tudnak valamit a fajtamentők tenni? Csak azért, mert sokszor láttam már, hogy a fajtamentőket emlegetik.
Ha jól vettem ki, a bajba jutott rotikkal foglalkoznak. És ez a kutyus eléggé bajban van. Értesíteni kéne őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!