Hol tudnék venni hajdú bihar megye körül angol bulldogot? Max ötven ezret tudnék rászánni!
nem értem mér a kérdezőt szidjátok.
igen,vannak fajtamentők meg menhelyen is vannak kutyák akket "szinte" ingyen lehet elhozni. ez persze nem igaz, mert egy menhelyről is 10-ért lehet elhozni a kutyát. egy példa erre: ismerősöm kutyája kiásta magát és megszökött. ő ilyen fura kutya, fel szokott menni a buszokra. épp székesfehérvár és mór között utazgatott mikor megfogták. bevitték a menhelyre. ismerősöm kiplakátolta az egséz várost, elmentek a votl tenyésztőhöz aki itt van a közelbe hátha hozzá ment vissza. 2 hónapig sehol semmi. már nagyon elkeseredtek. felmentek a fejér megyei menhelyen honlapjára és jééé. ott volt a kutya. a saját kutyájukat 10ezerért hozhatták haza,plusz megbüntették őket, plusz ki kelett füzetni a napi etetést (ami 2 hónapi kaját jelent) és elkapott a kutya egy csúnya betegséget a menhelyen ami miatt csontosra fogyott. arról már nem is beszélek hogy uszkár keveréknek nyílvánították miközben fajtiszta havanese. Mi is szívesen fogadtunk vonla örökbe kutyát, de van 2 kisgyerek a családban és szüleim úgy gondolták nem kockáztatják meg,hanem inkább oylan kutyut választunk ami nálunk nő fel.
Nem minden menhely kér érte pénzt. Én már többször hoztam ki és mindig adtam adományt (5-10.000ft) de kérni sosem kértek. De tudom hogy van olyan alapítvány aki elkér 20.000forintot is. Ezt én sem nagyon értem, hisz a céljuk az lenne hogy minél több kutya kerüljön jó gazdihoz, de ezzel nagyban csökkentik az esélyeket, hisz máshol akár szebb,helyesebb kutyát kap kevesebbért.
Az meg hogy az elveszett kutyáért is pénzt kérnek, valahol megtudom érteni. Gondolj bele, etetik, helyet csinálnak neki, miközben az igazi kóbor kutya kint éhezik.
És azt meg pláne nem értem hogyha elveszik a kutya, mért nem rögtön a menhelyeken nézik. A 2 hónap alatt egyszer sem jutott eszükbe hogy a kóbor állatokat menhelyre vagy sintértelepre szokták vinni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!