Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért viselkedik így a kutyám?

Sad cat kérdése:

Miért viselkedik így a kutyám?

Figyelt kérdés
Itthon, mint valami kis angyal, jól nevelt módjára viselkedik. Amikor arra kerül a sor, hogy elmegyünk sétálni (naponta többször, társasházban lakunk) elsőnek mindig mellettem jön, szépen (általában póráz nélkül viszem, nem szalad el) és egy pár perc után mindig megbolondul. Megesz mindent, amit csak talál, a kakitól kezdve a kiszáradt gilisztáig, mindent, de itthon meg semmit. (Belcando tápot veszek neki, eleinte még mgette.) Hiába szólok neki, a füle botját sem mozdítja, inkább a szájában viszi a darab akármit és elszalad picit távolabb és ott falatozik tovább. Hiába megyek utána, folyton arrébb ugrik vagy fut. Persze ebbe már nagyon bele untam és tegnap, mikor újra ezt csinálta, inkább ott hagytam és elmentem, ő pedig rohant utánam, ott hagyva a szerzeményét. Kezd már nagyon idegesítő lenni a viselkedése. Más kutyákkal meg nagyon furán kezd el barátkozni. Elsőnek úgy szalad oda, mintha meg akarná támadni, aztán meg megtorpan a másik kutya előtt és nyüszögve körbe-körbe kezd el nagyon gyorsan rohangálni. Mit tudnék tenni?

2020. febr. 27. 12:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

A kutyád viselkedése teljesen normális.

Nem tanítottad meg neki, hogy mit szabad, mit nem. Otthon tudod az étellel kapcsolatban trenírozni. A szociális készségei is ugyanígy fejleszthetőek, de azzal nem segíted, hogy póráz nélkül sétáltatod.

2020. febr. 27. 12:45
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Használd a pórázt ameddig nem neveled meg rendesen. Meg utána is, mert bunkóság bárkihez odaengedni kérdés nélkül (az jön le az írásodból, hogy ez van jelenleg), én személy szerint ki nem állhatom, főleg ha kutyával vagyok. Utálja ha belemásznak a képébe, és nem az én kutyám az egyetlen. A tied meg nyomul. Tedd pórázra és te irányítsd, ne ő téged.

Kajáról is sokkal könnyebben le tudod hívni ha póráz is van rajta, egyből nem tud elsasszézni előled. Vigyél jutalomfalatot, és adj neki abból ha szépen otthagyja a földön a szemetet.

2020. febr. 27. 12:58
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Röviden: mert hagyod neki.

Eleve pórázon vidd, főleg, míg ilyen neveletlen.

Tanítsd meg, hogy nem vehet fel semmit a földről.

Amíg a másik kutya érti, hogy ő játszani megy, és nem agresszív, addig nincs gond.

2020. febr. 27. 13:12
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
A póráz közterületen kötelező, a te esetedben meg kifejezetten hasznos lenne, hiszen jobban tudnád kontrollálni ezt a helytelen viselkedést.
2020. febr. 27. 13:13
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezek miatt (is) kötelező a póráz. Legközelebb majd szétszedi az egyik pórázon sétáltatott kutya vagy megeszik egy szöges virslit...a te hibád lesz.
2020. febr. 27. 13:28
 6/18 A kérdező kommentje:
Ma pórázzal vittem és a földön talált valamit, én egyből cselekedni akartam, hogy elveszem tőle, de megharapott. Leszidtam érte, de állandóan húz előre, ha pórázzal viszem. Nem tudom magam mögé utasítani, mert folytogatja magát, hogy márpediglen ő megy elől...
2020. febr. 27. 18:49
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Irány a kutyasuli, mert ez csak rosszabb lesz. Jól elkényeztetted azzal, hogy hagytad a saját feje után menni.

(off, és ezzel most nem leszek népszerű: ha engem harapna meg a kutyám visszakézből úgy szájon vágnám hogy soha többé nem jutna eszébe.)

2020. febr. 27. 19:18
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

"Ma pórázzal vittem és a földön talált valamit, én egyből cselekedni akartam, hogy elveszem tőle, de megharapott. Leszidtam érte, de állandóan húz előre, ha pórázzal viszem. Nem tudom magam mögé utasítani, mert folytogatja magát, hogy márpediglen ő megy elől..."

Na itt már igen komoly, mondhatni súlyos problémák vannak. Kutyaiskola, sürgősen. A kutyád semmibe vesz, nem tisztel, illetve ő tartja magát feletted valónak. Ebből komoly baj lehet.

2020. febr. 27. 19:48
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Megharapott?? És legalább jól grabancon ragadtad, vagy csak ehnyebejnyéztél egyet? Irány a kutyasuli, van mit tanulnotok.
2020. febr. 27. 20:46
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél rá szájkosarat. Akkor az eldobált kajához sem fér hozzá, és téged sem tud megharapni. Mentettem van, ő is tud önfejű lenni, már nem kölyökként került hozzám, de sose harapott meg, belenyúlhatok a szájába sérülés nélkül (más kérdés, hogy mennyire szereti...), sose volt kutyám előtte, madaraim vannak régóta, kutyasuliban sem voltam még, mert nem volt úgy idő, amit tudtam, összeszedtem netről. Ha neked nem megy, azonnal kutyasuli vagy kiképző kell. Nem haraphat meg a saját kutyád.
2020. febr. 27. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!