Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért viselkedik így a kutyám?

Sad cat kérdése:

Miért viselkedik így a kutyám?

Figyelt kérdés
Itthon, mint valami kis angyal, jól nevelt módjára viselkedik. Amikor arra kerül a sor, hogy elmegyünk sétálni (naponta többször, társasházban lakunk) elsőnek mindig mellettem jön, szépen (általában póráz nélkül viszem, nem szalad el) és egy pár perc után mindig megbolondul. Megesz mindent, amit csak talál, a kakitól kezdve a kiszáradt gilisztáig, mindent, de itthon meg semmit. (Belcando tápot veszek neki, eleinte még mgette.) Hiába szólok neki, a füle botját sem mozdítja, inkább a szájában viszi a darab akármit és elszalad picit távolabb és ott falatozik tovább. Hiába megyek utána, folyton arrébb ugrik vagy fut. Persze ebbe már nagyon bele untam és tegnap, mikor újra ezt csinálta, inkább ott hagytam és elmentem, ő pedig rohant utánam, ott hagyva a szerzeményét. Kezd már nagyon idegesítő lenni a viselkedése. Más kutyákkal meg nagyon furán kezd el barátkozni. Elsőnek úgy szalad oda, mintha meg akarná támadni, aztán meg megtorpan a másik kutya előtt és nyüszögve körbe-körbe kezd el nagyon gyorsan rohangálni. Mit tudnék tenni?

2020. febr. 27. 12:15
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
De akkor itthon miért viselkedik nagyon jól? Még a játékait is sorba teszi.
2020. febr. 27. 22:54
 12/18 A kérdező kommentje:
Egyébként egy 4 éves terrier-spániel keverék. Szájkosarat próbáltam, de semmi haszna nem volt, a virsli darabokat a nyelvével bekapargatta a szájába, csak a kakit meg a csontot nem tudja megenni.
2020. febr. 27. 22:57
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Otthon azért viselkedik másképp, mert más a környezet. Nyilván nincs teledobálva a lakás virslivel, meg sz.rdarabokkal, ingerszegény. Póráz, kutyaiskola, és sokkal keményebb, határozottabb fellépés a kutyával szemben.
2020. febr. 28. 06:42
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Az otthonát ismeri, nincs annyi új inger, mint kint.
2020. febr. 28. 09:21
 15/18 A kérdező kommentje:
Azt utálom a legjobban, hogy amikor simogatást akar, akkor feláll a lábamra és erőteljesen belekarmol a kezembe meg magafelé húzza. 😫
2020. febr. 28. 11:11
 16/18 anonim ***** válasza:
Vágod a karmát?
2020. febr. 28. 12:15
 17/18 A kérdező kommentje:
Nem, mert a kozmetikus azt mondta, hogy neki nem lehet levágni, ez a természetes hossz.
2020. febr. 28. 12:27
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha kopik neki rendesen akkor nem is kell vágni. A felugrálásról viszont érdemes lenne leszoktatni a többi hülye szokásával együtt.
2020. febr. 28. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!