van egy 9 hónapos kan keverék kutyusom. Eddig semmi baj nem volt vele. Ma viszont, amikor azt kértem , hogy jöjjön ide, nem jött, sőt, ugatott rám. Amit azelőtt soha (tudom hogy most kamasz, és vitatja a rangsort, épp ezért tettem, amit tettem.) Azt éreztem hogy vagy most kapom el, vagy soha. Ezért aztán hiába szaladgált el előlem, utolértem, és alaposan elláttam a baját. Nem fájt neki, de azt hiszem megértette, mert onnantól kezdve kisangyallá változott. Nekem viszont nagyon lelkiismeretfurdalásom van.
jah és nem az volt a bajom hogy nem jött oda, hanem az, hogy ugatott. és ő ezt tudja.
2010. júl. 23. 23:12
22/30 anonim válasza:
Há de, bazzeg! Kutya, mégis mit csináljon, hápogjon? Miért, te mit érznél, ha mittomén, köhögnöd kellene, és valaki utánad rohanna, és megverne, mert köhögtél! Ez kb ilyen! A kutya is azért ugat, mert valamit lát/hal/érez/jelez! Aztán mondhatnád, hogy de muszáj volt köhögnöd... Na, most a kutya is azért van ott, mert biztos fél. és nem mer elrohanni, mert megvered! Tudod hány módszer van arra, hogy leszoktasd az ugatásról? Több tucat! Te meg utána rohansz, és megvered! Sajnálom a kutyát, de valahogy téged még jobban, mert ilyen felfogással nem szabadlábon kéne lenned! Ennyit erről, lepontozhattok!
2010. júl. 23. 23:21
23/30 A kérdező kommentje:
megértem ezt a felfogást is, de ilyen alapon mondjuk ha gyereked lenne, nem szólnál rá ha olyat csinál ami nem helyes. (nyilván egy gyereket nem versz meg, de egy kutyánál más a helyzet, és ha most nem kapom el akkor soha).
2010. júl. 23. 23:24
24/30 anonim válasza:
figyel ugatot és ugra bugrált és kinyomta ahátsoját néha?
2010. júl. 23. 23:28
25/30 A kérdező kommentje:
nem, azt meg tudtam volna künböztetni, ha játszani akart volna, hülyének nem kell nézni.
2010. júl. 23. 23:30
26/30 anonim válasza:
sztem egy alkalom miatt nem kellett volna megverned. "Eddig semmi baj nem volt vele. Ma viszont..." akkor ha már rögtön nem csinálja, máris megvered? Hiába nem fáj neki, de azért azt nyilván érzékeli, hogy ezt verésnek szántad. ami nem jó. van más módszer is, amiből sokkal könnyebben tanul egy kutya, és utána nincs lelkiismeretfurdalásod.
2010. júl. 24. 00:08
27/30 A kérdező kommentje:
ebben igazad van, csak úgy éreztem, hogy ha most elkapom akkor később kevesebb baj lehet vele :(
2010. júl. 24. 00:09
28/30 Akiteki válasza:
Nem igazán jó megoldás, hogy megvered.
Minden kutya be szokott próbálkozni néhányszor ilyenekkel.
Az én módszerem, ha nem jön oda, hogy elkapom, ráteszem a pórázt és utána gyakoroljuk a behívást. Ezt meg fogja érteni, a verést nem.
Lehet, hogy a Tiéd most épp tanult belőle, kutyája válogatja. De legközelebb inkább így csináld, ha javasolhatom. Sok sikert!
2010. júl. 24. 06:48
29/30 anonim válasza:
persze, ezt minden normális kutyás megteszi ha eljön az ideje, vigyázva a határokra. a többiek meg csak elpuhultak és azt hiszik mindenféle kerülő módszerrel elérhetik hogy ők legyenek a vezérek, pedig ilyen egyszerűen dől el az egész még az elején. ha elkezdenek ilyenkor e helyett módszereket előhozni a kutya rájön h jó ezekkel lehet hülyéskedni, úgyse csinálnak semmit csak fura játékokat találnak ki.(pl. a nem nézek rád)
2010. júl. 24. 09:55
30/30 anonim válasza:
A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:55
A rendőrkutyákat nem veréssel idomítják mégis szófogadóbbak mint a sima házikutyák. a vadászkutyákat se így nevelik. akkor a sima házikutyát mér kéne? ha kölyökkorában úgy neveled,hogy téged lásson felette, akkor a késöbbiekben nem lennének ilyen problémák. nem csak veréssel lehet elérni a falkavezérséget, az is elég ha rákényszerítjük a testi,lelki behódolásra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!