Kutya kikötése a játszótérnél?
"Kutyát a kutyafuttatóba elengedni kell vinni, de sétáltatni bárhol lehet."
Lehetni lehet, de közterületen pórázon kell tartani - az meg úgy már nem elég mozgás neki, tehát igaziból akkor teszel jót neki, ha a futtatóra viszed. Ezt pedig akkor kell megtenni, amikor nincs veled a gyerek.
Amúgy nyilván ha egy nagyobb gyerek lenne, akivel hosszasan kellene játszózni, akkor külön mennék játszózni és külön a gyerekkel meg a kutyákkal sétálni.
De ez egy baba még, aki kb csak hintázni tud, azt is röviden.
Ha 5 perc hintáért napi 2x el kell menjek külön, akkor az időt a kutyasétából tudom elvenni.
A kutya akkor nem a hintázás pár perce alatt lenne letéve, hanem addig is egyedül lenne otthon, amíg elmegyünk a játszóra meg vissza (napi 2 játszóval számolva ez több mint egy óra különbség).
Ráadásul a gyerek minden sétán a hintát reklamálja (ez volt az első szaba is) indulástól hazaérkezésig.
Még aki a kutyát védi pl ahová járok vele edzésre, ott is ki vannak kötve vagy autóba zárva a kutyák, amikor épp nem ők vannak soron. Tanított kutyának ez nem a világ vége.
Ilyen alapon ne is hagyja senki a lakásban, mert negatívan éli meg.
Egy kutya nyilván nem érti a társadalmat és az ok-okozati összefüggéseket és el ke fogadnia, hogy az a dolga, amit én mondok és ha vhol kikötöm, akkor ott kell lennie.
Nyugi...Nekem német juhászom van. Amikor játszás után elmegyünk a közeli boltba, vagy a kínaiba, stb, szépen lehetőleg kissé távolabb a járkálóktól, ki van kötve. Én teszek rá szájkosarat, mert úgy érzem biztonságosnak.
Nyugodtan vár, mert az évek alatt megszokta.
Nem zuhant még össze a lelkivilága és nem sértődött meg rám sem.
Végül is helyben maradást csinál a kutya .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!