Miért mindig a bull típusú kutyákat hurcolják meg? Pl pitbull, amstaff.
Ezért:
Én egyébként a rotit is betiltanám. Egy évtizedig terrorizált mindenkit a környékünkön.
A szajzar legenda. Hulyeseg. Nepbutitas. Kapta mar el a labam pit gorkorizaskozben. Ramfogort. Jott agazdi es siman leszedte a kutya megolese nelkul. Koriztam tovabb.
Nekunk is 2 pitunk van.
Jarunk kutyak koze rendszeresen,sose tamadt meg rank kutya meg mas emberre se. Ezek legendak,kitalat remhirek. A kutyamax betanitas utan parancsra ol embert vagy,ha a teruletere bemegy a dragalatos betoro. De mostmar ugy jogu k van megol i a kis betorot. Ezt ersze a hirekben elfelejtik kozolni,h a kis betorot betores kozben megolte a kutya.... minden kutya vedi a teruletet.
Meg ugye elfelejtik kozolni a hirekben ezeket a reszleteket.
Nehogymar meg en legyek a hibas,h a betorot megolik a pitbulljaink,’mi meg hagyjuk. Megerdemlik. En se rabolok ki masokat.
Nevelés kérdése, ezek a fajták határozott, hozzá értő kezet igényelnek. Míg egy németjuhászt viszonylag könnyű nevelni, egy bull típusú kutyához kevés az a tudás és nevelés. Iszonyat könnyen el lehet cseszni egy kutyát. Más fajták is agresszívvá válhatnak, de a bull típusúak, ha bekattannak, jön a szájzár. Nem enged, bármit is csinálsz, ráadásul leginkább nyakra mennek és addig nem nyugszanak, amíg meg nem ölik az áldozatot. Sajnos sokan menőzésből tartanak ilyen kutyát, nem megfelelő neveléssel. Azért lettek olyan híresek, mert valóban harcra tenyésztették ki őket, a harapása ölésre lett tökéletesítve. Ha a kutya agresszív, ott a nevelés el lett cseszve.
A szájzár meg létező dolog náluk, aki nem hiszi, addig örüljön, amíg nem lát ilyet élőben. Én átéltem, mikor a kutyámat elkapta egy amstaff és negyed órán keresztül fogta a pofáját. Erről ennyit.
Amugy a szajzarnak nincs semmilyen anatomiai hattere, de a fenti okoskodok kozott legyszi valaki kuldjon mar egy tanulmanyt, hogy hol olvasta... psziches hattere van, nem hiaba engedi el, ha mar megolte az aldozatat.
Tessek egy cikk a sok kozul, ahol gyonyoruen le van irva:
Tehat igen, megfelelo nevelessel lehivhato errol is.
A szájzár nem egy fizikai dolog, hanem egy szellemi állapot következménye. Nincs ilyen, hogy más az állkapcsuk és ezért tudnak szájzárat kapni.
Nem ereszt, mert nem akar. Mert be van gőzölve, mert lement a redőny.
"A szájzár nem egy fizikai dolog, hanem egy szellemi állapot következménye. Nincs ilyen, hogy más az állkapcsuk és ezért tudnak szájzárat kapni."
Oké, de más fajtáknál ez akkor sincs. Szóval még is csak ennek a fajtának a sajátossága...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!