Mennyi ideig élnek a fajtiszta pulik?
Figyelt kérdés
A kutyusom egy 12 éves kan puli, tavaly átesett egy szívférgesség kezelésen, nagyon megviselte, de most már jól van, úgy labdázik/ játszik, mint 5 évvel ezelött. Szaglása, látása és a fogai renden. Amit észrevettem, hogy hamarabb elfárad, többet pihenget. Étvágya viszont kiváló. Már nem viszem nagy sétákra, de még 2 évvel ezelött velem túrázott a Mátrában. Velem/a családdal lehet még pár évig. Elsö kutyusom. Köszönettel mindenkinem aki ad választ elöre is!2020. febr. 7. 08:56
1/8 anonim válasza:
Átlagosan 12-16 év, nyílván sok mindentől függ meddig él valójában pl: tartási körülmények.
2/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy hülyeség feltenni ezt a kérdést, de 12 év az bizony 12 év. 15 kilós jó állapotú kutyus. Csak hát, főleg, hogy az első kutyám, nehezen fogom tudni elengedni ha el kell.
2020. febr. 7. 09:16
3/8 anonim válasza:
Nem lehet megjósolni, de ismertem már 18 éves pulit is!
4/8 anonim válasza:
Nagypapám pulija 17 évet élt.
Sosem volt beteg, nem volt semmi baja, az utolsó 1-2 évében kicsit meglassúdott, ennyi.
Feküdt az árnyékban, letette a fejét aludni, és többé nem emelte fel, így ment el végül.
A pulik többnyire egészséges, kemény kis kutyák. Ettől függetlenül nem lehet nyilván előre jósolni, de simán elélnek 15 évig vagy tovább is.
5/8 anonim válasza:
A miénk tavaly halt meg, 19 éves volt.
Makkegészséges volt akkor is teljes fogazattal, csak elaludt egyik este. :(
6/8 anonim válasza:
A puli egy fajta, nem faj amúgy.
7/8 anonim válasza:
Az én pulim kan, nagy méretű fekete volt 18,5kg. 13 évesen el kellett altatni, veseelégtelenség miatt.Sokat kínlódtunk, mindent megtettünk érte.De ismét szeretnék pulit, csak ahol élek nincs eladó vagy örökbefogadható kutya.
8/8 anonim válasza:
A mi pulink 15 éves volt, amikor itthagyott minket. Az utolsó fél évében kezdett el rosszabbul lenni, szinte teljesen megvakult, és a hallása is kezdett nagyon rossz lenni. Konkrétan egész nap csak összevissza bolyongott a kertben. Végül nem akartuk, hogy még ennél is rosszabb legyen neki, így elaltattuk, de a kelleténél többet kellett neki beadni, mert az első adagnál nem akart elaludni... Szóval ez nagyon egyénfüggő hogy meddig él a kutyus :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!