Mit jelent ha a kutya beszaladt a hazba, es befekudt kozepre, nem akart kimenni?
A kutya mindig az udvaron van, korabban 2x jart bent a lakasba, takaritas elott, akkor is csak az eloszobabol mutattam neki milyen a haz, ezek percek voltak csak.
Ma ugy jartam, hogy amikor hazaertem az ajtoban majdnem felboritott, beszaladt a hazba, ment korbe korbe, szoltam neki, aztan tovabb setalt, kajd lefekudt kozepre az etkezoben, bociszemekkel nezett ram, kutyanyelven magyarazott... es persze nem akart kijonni. Ha kozelebb mentem, befutott a haloba, ahova tilos es sosem mehetne ott is lefekudt. Utana ezt eljatszottuk még a nappaliba is...😅 Aztan nagy nehezen ki tudtam vinni. O egy nagyon lelkis kutya osszebujos stb. Szerintetek van valami baj, vagy miert viselkedhetett igy ma?
Én az enyémnél úgy vettem észre, hogy van, amikor jobban igényli a társaságot. Utál a házban lenni (a melegben is és a fagyban is, de még ha vihar van, akkor is setálgat a kertben).
Ha behívom, mert úgy gondolom, hogy jót teszek neki, akkor 5 perc után kínban van és menne ki.
Félévente 1x rájön, hogy többet igényelné a társaságot és bejönne. Akkor lefekszik, elvan kemény fél-1 órát, ki sem akar menni, de aztán megint szól, hogy menne ki.
Pedig mi is napi 2-4 órát sétálunk, reggel futunk, hétvégén túrázunk, kirándulunk stb. Vannak ilyen időszakai...
Attól, hogy nem szokott megijedni, még előfordulhat vele ilyen. Meg amint mondod, lelkis, összebújós kutya, tehát ha emberközelbe vágyik, azt a többi kinti kutya, ló stb. nem pótolja.
Mivel nem ismerjük az előzményeket, csak találgathatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!